Ettårsjubileum idag!

Idag firar vi ettårsjubileum! Det är idag ett år sedan vi flyttade ner, jag, S och Assar. Ett år har gått fort, men det är ju så att har man det trevligt så går tiden fort. Hur blev det då, blev allt som vi hade tänkt det? På den frågan kan jag bara svara ett rungande JA! Det blev som vi hade tänkt det och faktiskt ännu bättre än så. Det är ju ett stort steg som vi tog och man kan ju aldrig i förväg veta hur det kommer att bli, men vi har inte ångrat vårt beslut en enda sekund. Vi trivs och mår så bra här i värmen. Och för vår Assar, som fick byta sitt liv som stadskatt i en lägenhet mot livet i en lummig trädgård, blev flytten också ett lyft.Vi pratade igår om hur det kom sig att vi satsade på att bygga ett hus i Thailand. I början var det väl mest fantasier som startade med att jag surfade runt på olika mäklarsajter som erbjöd hus i solen. Vår tanke i början var nog att hitta någon liten lya på Gran Canaria eller Teneriffa, men priserna där ligger i nivå med priserna på bostäder i Stockholms innerstad med den skillnaden att man får mycket mindre för pengarna. Standarden på bostäderna där ligger långt under svensk standard och dessutom så lever men inte längre billigt på Kanarieöarna, utan priserna är ungefär desamma som i Sverige. Vädret på vinterhalvåret är heller inte alltid så varmt. Här i Thailand är det ju riktigt varmt året om.

I mars 1991 reste vi första gången till Thailand. Vi bodde då i Patong som på den tiden var relativt oexploaterat och lugnt. Patong, som det ser ut idag, har inte mycket gemensamt med hur det såg ut på den tiden. Vi fattade genast tycke för Thailand och det dröjde inte länge förrän vi gjorde en ny resa hit ner. Det har därefter under åren blivit mer än 25 thailandsresor för min del. Eftersom Kanarieöarna inte var något tänkbart alternativ började vi smått fundera på att köpa något här i stället. Sagt och gjort, i maj 2005 åkte jag ner till Phuket för att träffa en svensk mäklare som då var på plats för att visa olika byggprojekt. Det sista projektet jag tittade på var Phuket Residence som startats upp av tysken Dieter Schultze. Dieter gjorde ett mycket gott intryck på mig och jag kände att honom skulle jag kunna lita på. Det är ju trots allt en risk man tar när man låter bygga ett hus i en annan världsdel och när man dessutom inte kan vara på plats för att följa upp det hela.

Bygget startade upp på senhösten 2005 och i december 2006 stod huset klart. Jag minns att vi kom hit ner den 14 december. Vi hade då, några månader tidigare, varit här och lagt beställning på möbler som nu hade levererats och stod och väntade på oss. Vi hade bokat in första natten på ett hotell i närheten, vilket vi sedan ångrade - vi var ju så angelägna om att få ta huset i besittning. Men dagen därpå flyttade vi in på riktigt och det var en härlig känsla. Vi kände oss hemma från första stund. Vi firade således både jul och nyår i vårt hus och har gjort så varje år därefter.

Idag är det alltså ett år sedan vi flyttade ner. Vi flög som vanligt med Thai Airways till Bangkok för vidare transport med deras inrikesflyg ner till Phuket. Vi hade ju vår då 8-åriga katt Assar med oss och han kom med ett senare plan från Bangkok, p.g.a. diverse pappersexercis på flygplatsen. När Assar hade landat på Phuket vidtog ytterligare pappershantering på karantänmyndigheten på Phukets flygplats. Katter som flyttar till Thailand från Sverige behöver inte sitta i karantän, men flygplatsveterinären måste kolla att alla papper är i ordning och att katten är ID-märkt med chip samt att den har diverse olika vaccinationer, bl.a. mot rabies. Personalen på karantänmyndigheten var mycket imponerade av Assar för de hade aldrig tidigare sett en så stor katt. De kallade honom för en tiger. Katterna här i Thailand är inte så stora och mycket slanka till sin kroppsbyggnad, precis som de flesta av sina hussar och mattar. Allt gick emellertid smidigt och efter drygt 21 timmars resa i sin stora transportbur kunde så Assar äntligen få komma ut och se sig om i sitt nya hem.

Vi hade blivit rådda att hålla honom inomhus i tre veckor så att han skulle hinna anpassa sig till det varma klimatet och efter det stora omställningen i övrigt. Efter tre veckor så fick han äntligen komma ut i trädgården och där öppnade sig en ny värl d för honom, han som aldrig fått vara ute. Det var mycket som skulle utforskas, luktas på och även jagas. I trädgården finns ju både fjärilar, små ödlor, grodor och diverse andra små djur. Att påstå att Assar trivs minst lika bra som vi gör är nog inte någon överdrift.

Idag är det också på dagen fyra år sedan jag startade min blogg. Ett märkligt sammanträffande - att vi flyttade ner hit på exakt samma datum som när jag startade upp min blogg! Då, för fyra år sedan, var våra planer att vi skulle kunna flytta ner hit om 10 - 12 år, men det gick således bättre än så...
Det har varit spännande år och jag vill tacka alla er som via bloggen har följt mig på resan hit ner till Phuket. Några av er har även kommit med trevliga kommentarer, vilket naturligtvis har varit trevligt och uppmuntrande. Tack för det!

Allting har sin tid och jag känner nu att det är dags för mig att säga tack för mig. Bloggen upphör således fr.o.m. idag. Om någon av er vill hålla kontakten med mig så vore det trevligt om ni hörde av er med ett mail ibland!

<
Min adress är: christer @ scherloff.com Har medvetet lagt in ett mellanslag före och efter @ p.g.a. att robotar kan skanna av texten och skicka spam. Något mellanslag ska det naturligtvis inte vara. (OBS att den tidigare adressen är ändrad, det är nu .com på slutet!)

Jag önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

/Christer

Kommentarer
Postat av: Marie-Anne

Hej Christer! Tråkigt att du avslutar din blogg - jag har uppskattat den mycket och tycker att det har varit roligt att följa er. Men allt har ju sin tid..... Och vem vet - du kanske drabbas av "bloggabstinens"!

Ett och annat mail till dig blir det säkert! Och vi ses i mars - för då kommer jag!

2011-05-18 @ 09:24:10
URL: http://majasresor.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej!

Hamnade in på din blogg när jag för två år sen skulle göra min första resa till Thailand och Phuket. Det har varit jätte kul och intressant att följa eran resa och såklart jätte tråkigt att du nu avslutar bloggen. Håller tummarna för att du tar upp den igen vid senare tillfälle! :) Önskar er en underbar sommar! Mvh Therese, värmesuktande Värmlänning

2011-05-18 @ 16:17:18
URL: http://misssisters.blogspot.com
Postat av: Rulle

HejVad synd att du slutar skriva i bloggen. Du måste ju få utlopp för skrivlusten på något annat sätt?

2011-05-18 @ 21:11:58
Postat av: Gunda

Nej men vad tråkigt att du slutar, kom nästan en liten tår i min ögonvrå, hoppas att det inte är för att du ser efter vårt hus, och inte har tid(skämt)

2011-05-18 @ 21:41:31
Postat av: Lotta

Håller med alla ovanstående kommentatörer. Vad skall jag nu läsa när jag vill läsa om thailand? Och vad skall jag titta på? Du har ju verkligen lagt in så mycket fina kort! Tråkigt för oss läsare, men som sagt, man måste ju känna för det. Ha de så gott i fortsättningen, vi hörs via mail.

2011-05-19 @ 08:19:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0