Sista dagen för den här gången

Så har då den sista, trista dagen kommit då det är dags för avfärd mot kyla och snö i Sverige. Vi har inte den minsta lust att ge oss av härifrån. Flyget från Phuket till Bangkok avgår kl 21.30 så vi har hela dagen på oss här hemma. Flyget från Bangkok avgår kvart i ett i natt och ska landa på Arlanda fem över sex i morgon bitti. Vi får hålla tummarna för att bilen startar, den har stått utomhus på långtidsparkeringen i tre och en halv vecka.

Vår huskatt Sigrid som varit hos oss ända sedan huset blev klart i december 2006 har nog fått flytta till katthimlen tyvärr. Vi saknar henne men har två av hennes ungar hos oss i stället. Det är en kille och en tjej, men från två olika kullar. De håller ihop som ler och långhalm och är lika tama och tillgivna som sin mamma. Det känns trist att lämna dem men de behöver ju inte frysa och de får också mat av de thailändare som bor intill oss. Vi får förhoppningsvis återvända i mitten av maj så då dukas det upp med stora skålar med Friskis igen.


Det är skönt att ha semester och ligga och sola i värmen!


En regnig förmiddag

I morse när vi satt ute och åt vår frukost började det regna kraftigt. Vi satt på terassen, under tak, så vi kunde lugnt sitta kvar. Temperaturen sjönk efter ett tag till ca 25 grader, ovanlig "kallt" för att vara här. Det svalaste vi har mätt upp sedan huset stod klart i december 2006 är 24 grader. Vi hade ärenden in till stan idag så regnet störde inte mycket. På eftermiddagen upphörde regnet och vi har haft en varm och skön eftermiddag. Efter middagen har vi avrundat med ett avsnitt av morden i Midsomer som vi faktiskt inte hade sett förut, annars har vi väl plöjt igenom de flesta av avsnitten redan. Man förundras över att det finns några invånare kvar i grevskapet... Nu väntar det svala sovrummet och några timmars skön sömn. I morgon får vi förhoppningsvis ännu en skön dag i Edens lustgård :-)

Grillad marlin är gott! OBS, ej att förväxla med svärdfisk.


Trettondagsaftonsmiddag - grillad marlin-filé med risotto


Sköna dagar!

Ja, vi har det som ni förstår bara skönt och ljuvligt på alla sätt. Dagarna ägnas åt trädgårdsbestyr, tjocka härliga deckare, sköna bad och nu och då en vända in till stan för lite shopping och en härlig lunch. Oftast blir det lunch på en restaurang som heter Sizzlers, som ligger i det stora shoppingkomplexet Central Festival strax utanför Phuket Town, eller Phuket City som stan numera egentligen heter. På Sizzlers kan man antingen äta a la carte, härliga kött-, fisk- eller skaldjursrätter eller så kan man välja deras buffé som innehåller en mängd olika fräscha sallader och grönsaker, vitlöksbröd samt ett par varma soppor, en pastarätt samt färska frukter och desserter. Allt till det facila priset av 180 THB, ungefär 40 kronor.

På dagens schema står besprutning mot termiter. Vi har köpt en högtrycksspruta och blandar själva till det för termiter dödliga giftet vilket sprutas runt husgrunden. Man kan, om man så önskar, anlita en firma som utför pest control men då besprutas hela tomten med ett stort gasmoln av gift som tar död på i princip allt liv i trädgården. Den varianten vill vi inte ha, för vi har många små invånare i vår trädgård, små ödlor och olika sorters grodor, som vi tycker ska få bo kvar. Dör de inte av pest controlen så försvinner i alla fall deras födkrok insekterna. Sedan besprutar vi våra teakmöbler en gång per år med en annan spray mot termiter. Den besprutningen gjorde jag när vi var här i juli så det omaket slipper jag i ett halvår till.

Ja, nu är det ett nytt år med nya möjligheter och vår förhoppning är att något mycket positivt väntar runt hörnet... :-)

God fortsättning till er alla!

Här längs Samakee Road går vi vår långpromenad på morgnarna


Lugnt och skönt, i princip ingen trafik...


RSS 2.0