God Jul till er alla!

En riktigt God Jul önskar jag er!

Vi har nyss avslutat ett härligt julbord med diverse medhavda godsaker och med julmusik i högtalarna, sittandes inne med luftkonditioneringen påslagen. Normalt sitter vi alltid ute på terassen när vi äter hemma, men vill man försöka uppbringa lite julstämmning så fungerar inte det. Så vi satt inne i kväll, med levande ljus och tomtar på bordet. Men efter det här så är julen slut för vår del. I morgon väntar frukost i värmen på terassen och allt återgår till det vanliga igen.

Tyvärr så pajade hårddisken på min MAC idag, just på julaftonen av alla dagar. Så jag sitter vid en lånad dator just nu. Det blir nog därför inte så mycket bloggande framöver för min del. Men något inlägg ska jag väl kunna prestera nu och då i alla fall hoppas jag.

Allt gott önskar jag er!

Äntligen hemma!

Igår kl 12 landade vi så, trötta men glada att få vara tillbaka i vårt andra hemland. Den här gången hade vi köpt flygstol hos Fritidsresor, vilket innebar att vi fick flyga nonstop från Stockholm. 10 1/2 timme tog det. Oftast flyger vi med Thai Airways, och då måste man flyga via Bangkok (10 1/2 timme) och ta inrikesflyget därifrån (1 timme och 20 minuter). Vi hade bokat in oss på jumbojetens övervåning med extra benutrymme och satt dessutom vid nödutgång så vi fick sträcka ordentligt på benen.

Gårdagen gick sedan åt till att packa upp, sova middag en timme och sedan bara ta det lugnt innan vi stöp i säng.

Idag har det varit strålande sol och 30 grader i skuggan. Det blåser lite så det har inte känts så varmt och klibbigt som det kan bli framemot april när både temperaturen och luftfuktigheten stiger rejält.

Även denna gång lyckades vi smussla in lite julmat genom tullen. Man får inte ta med sig kött, men ett julbord utan köttbullar och prinskorvar är ju inte något riktigt julbord. Nu äter vi inte kött från fyrbeningar, men i Stockholm kan man på Ingelsta Kalkons utomordentligt välsorterade butik köpa allt man kan tänkas vilja ha på ett julbord (nja, inte sill förstås), allt gjort av kalkon. Den som inte vet om att det är fågel, kan inte ana det. Lika gott som "vanligt" kött och mycket smalare och nyttigare dessutom. 

I eftermiddag har jag börjat motsvarigheten till att klä granen, d v s linda in våra palmer i ljusslingor. Det ser otroligt mysigt ut i trädgården när vi tänder upp på kvällen. Hann inte allt klart, men ska göra det sista i morgon. 

Efter att ha avnjutit en god middag på vår favoritrestaurang Banana Corner, slappar vi nu på terassen ett tag, sedan väntar nattadoppet innan det är dags att ta igen de sista timmarnas sömn som fattas sedan flygresan.RSS 2.0