Ta vara pa livet, i morgon kan det vara for sent!

Detta är en dikt som har skrivits av en tonåring med cancer.

Hon vill se hur många det är som förstår hennes dikt.


Flickan bor på ett sjukhus som heter New York Hospital.

Dikten är skickad av en läkare på sjukhuset.SLOW DANCE


Have you ever watched kids

On a merry-go-round?

Or listened to the rain

Slapping on the ground?

Ever followed a butterfly's erratic flight?

Or gazed at the sun into the fading night?

You better slow down.

Don't dance so fast.

Time is short.

The music won't last.

Do you run through each dayOn the fly?

When you ask How are you?

Do you hear the reply?

When the day is doneDo you lie in your bed

With the next hundred chores

Running through your head?

You'd better slow down

Don't dance so fast.

Time is short.

The music won't last.Ever told your child,

We'll do it tomorrow?

And in your haste,

Not see his sorrow?

Ever lost touch,

Let a good friendship die

Cause you never had time

To call and say,"Hi"

You'd better slow down.

Don't dance so fast.

Time is short.

The music won't last.When you run so fast to get somewhere

You miss half the fun of getting there.

When you worry and hurry through your day,

It is like an unopened gift....

Thrown away.

Life is not a race.

Do take it slower

Hear the music

Before the song is over.

Fredagsgottis

Fredagsgottis


Fredag!

Veckans höjdpunkt är här, fredagskvällen. Även om vi uppnått den ålder när fredagskväll inte är lika med att gå ut och slå runt, så är den i alla fall minst lika efterlängtad. Vad kan väl vara skönare efter en veckas arbete, än att få laga en god middag som man avnjuter i lugn och ro och sedan slappna av i TV-soffan framför en bra film?

Kvällen har gått i fiskens tecken, och då pratar jag inte om astrologi, utan gastronomi. Då det är så här varmt, känner man inte riktigt för den där vitlöksdoftande, gräddstinna potatisgratängen och den grillade kycklingfilén, utan något lite lättare.
För min del blev det varmrökt laxfilé, färskpotatis och en grönsallad. Laxfilén inhandlade jag över disk på Hemköp City och det var den saftigaste rökta lax jag någonsin ätit. Den säljs hel med skinnet kvar, men helt urbenad. Rekommenderas varmt! Staffan föredrog Abbas inlagda sill, med samma tillbehör som undertecknad.
Jag sköljde ner laxen med ett kallt, friskt rieslingvin och Staffan avnjöt sillen med en kall KRAV-märkt öl av märket Riedenburger Pils.
Därefter blev det en Bondfilm av gammalt gott märke, Levande måltavla. När det gäller Bond så är det för min del Sean Connery som regerar, tätt följd av Roger Moore. Efter den ganska långa filmen så var ögonlocken tunga och jag gick med lätta fötter till kojs.

Varma sköna kvällar

Tänk så skönt att värmen kommit, även om det förmodligen blir den enda veckan denna sommar (sade han luttrat...).
Det är så här jag vill leva mitt liv, inte behöva några ytterkläder, hasa mig fram i flip-plops och bara njuta av värmen. Har alltid tänkt att jag är född i fel del av världen, åtminstone vad klimatet beträffar. Sedan har vi ju här i högan nord många fördelar också. Det är nog väldigt varmt och soligt i Sudan och på Afrikas horn, men vad är väl sol och värme, om man saknar mat, sjukvård och fred. Nej, då föredrar jag nog trots allt gamla väderlynniga Svedala trots allt.
Och jag och Staffan har ju vårt andningshål, vårt andra hem i Thailand, så livet har trots allt varit gott emot oss.

I morgon är det fredag och värmen ska fortsätta! På lunchen ska två av mina arbetskamrater komma över till mig och äta skaldjurstallrik. Jag bor ju bara 10 meter (!) från min arbetsplats, så det går snabbt att kila över och fixa käk.
Sedan på kvällen ska jag och Staffan grilla något, förmodligen Hötorgshallens stora, goda fisk- och skaldjursspett. Till det blir det nog en hummerisotto, med grädde, hummerfond och mycket parmesan och till det ett svalt gott vitt vin.

Har sagt det förut och säger det igen, men det tål att upprepas igen:

- Att gräva sin grav med tänderna är otroligt njutningsfyllt!!!

Povel är död

Povel är död


.

Nationaldagen har varit solig, varm och skön. Vi var på Skansen (vart annars), satt i skuggan under en stor ek och fikade hembakta bullar och hallongrottor. Plötligt plingade det till i min mobil. Ett SMS från Britt, brukar alltid vara trevligt att höra från henne. Denna gång var meddelandet kort: Povel är död

Britt vet att jag, precis som hon, alltid älskat Povel Ramels underfundiga ordkruxeri och hans speciella stil. Jag har vetat att Povel haft hjärtproblem som han nyligen genomgick en operation för, men trodde att han repat sig. Även om han nu var 85 år fyllda, så hade man hoppats på att han skulle få många år till.


Jag och Staffan hade turen att se och höra Povel på Maximteatern i vintras, "Povel a la carte". En helt fantastisk föreställning, man hade svårt att tro att han var så gammal. Så vital och så fantastiskt rolig och "på bettet". Jag förundrades också över att han var så duktig på att spela piano, han var riktigt skicklig och det svängde skönt. Och så rolig som han var, vi låg stundtals dubbelvikta av skratt. Han var så fantastiskt bra att så fort vi kommit hem på kvällen, gick jag in på internet och lyckades få biljetter även till nästkommande lördags föreställning, två platser på fjärde raden, riktigt nära scenen. Två lördagar i rad hade vi alltså den stora förmånen att få njuta av denna virtuos. Jag minns att vi sa till varandra när vi vandrade hem i stockholmskvällen att det var den bästa föreställning som vi någonsin varit på.

Så sorgligt att Povels röst har tystnat. Ingen, ingen kommer någonsin att kunna ersätta honom, han var helt unik.

Sköna söndag

Idag har vi haft en skön söndag. Började med frukost på den soliga altanen, thé, mackor, färskpressad juice och Svenska Dagbladet. Bättre start kan man väl inte få?

Gissa var vi styrde kosan därefter? Just det - Skansen!
Vi utnyttjar verkligen våra nyinköpta årskort. Har sagt det förut men det tål att upprepas. Skansen är den mest rogivande och vackra platsen i hela Stockholm. Jag tröttnar aldrig. Idag hade vi med oss Staffans egenhändigt bakade kardemummabuller, som han gjorde igår. Han är helt fenomenal på att baka bullar, de är otroligt goda, fyllda med mycket grovstött kardemumma, smör och riven mandelmassa, mmmmm......!

På hemväg så gick vi en sväng förbi Östermalmstorg där det finns en videobutik som brukar sälja ut bättre begagnade DVD-filmer, 4 för 199 kr. Vi hittade 4 filmer som vi tror ska vara bra. Vi älskar att kolla på film och avverkar många filmer, oftast hyr vi inte utan köper filmerna i stället. Detta med anledning av att vi ofta titta på filmerna flera gånger. Efter ett år eller så, så är det trevligt att kolla igen. Ofta kan man då upptäcka små detaljer som man tidigare inte lagt märke till.

När vi kom hem så gjorde jag något som jag länge tänkt göra. Jag bakade norrländska hällakakor. Vi har en stor rund "pizzasten" som vi använder när vi bakar pizza. Den förvärms i het ugn och pizzabotten blir då härligt god och välgräddad. Hällakakorna blev kanongoda! Jag gjorde bara en liten sats eftersom det var första gången. Men det blev så bra att jag kommer att göra om bedriften fler gånger.

Nu är klockan strax 8 och det är dags för kvällens film, det kommer att bli en film som heter Capote.

Önskar alla en skön avslutning på helgen!

RSS 2.0