Thailand hukar under stormar och mycket kraftiga regn

De senaste dagarna har ett mycket kraftigt lågtryck dragit in och parkerat över den mellersta delen av södra Thailand vilket har medfört blåsigt väder med mycket kraftiga regn. Varningar har gått ut från den meteorologiska myndigheten om stor risk för översvämningar och jordskred och i ett par av Thailands södra provinser har inte mindre än åtta personer mist livet till följd av översvämningarna och ytterligare ett dödsfall har rapporterats, men inte bekräftats. Detta gäller ett åttaårigt barn som ska ha drunknat.


Myndigheterna har nu förlängt sin vädervarning till att gälla hela denna vecka ut, alltså till en bit in i april. Även Phuket ingår i de provinser som varningen avser, men än så länge så har vi inte sett några översvämningar. Kan väl nämna att vi bor högt upp och känner oss därför inte oroliga för översvämning för egen del. Men fortsätter regnandet enligt prognosen så lär nog många få stora problem.


Regnvädret till trots har vi det ändå relativt varmt och skönt, åtminstone på dagtid. Dagens maxtemperatur för Phuket ligger på 31.1 grader medan det i natt endast var 23,2 grader, vilket är ovanligt kallt. För vår egen del gör det inte så mycket att det regnar några dagar i sträck, jag slipper åtminstone vattna trädgården och gräsmattan. Men vi har min syster på besök och för hennes skull är det tråkigt att det regnar, men vädret rår vi ju inte på, och lika bra är nog det skulle jag tro. Vi har det trevligt i alla fall och i stället för stranden har det fått bli några extra vändor till Phuket Town för shopping, fika, god mat och en och annan glass.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt rätt inställning...Vädrets makter rår man inte på så att göra det bästa av situationen är ju i erat fall helt rätt med shopping..Jag längtar ibland till baka till shopping centret där du och jag var...ångrar att jag inte handlade mera, men lite oro för gubben därhemma på hotelet gjorde nog att shoppinghumöret inte var på topp....Så skönt att ni valde ett hus på höjden Christer ! Du vet ...en vis man byggde sitt hus på.....

2011-03-28 @ 15:55:41
Postat av: Britten

det var jag

2011-03-28 @ 15:56:04
Postat av: Lotta

Håller tummarna för systerns skull att vädret snart blir bättre...

2011-03-29 @ 08:12:30
Postat av: Marie-Anne

Nej - vädret råder man inte över! Men visst är det synd om de som har 2 veckors semester just nu! Shopping är ju ett alternativ, äta är ett annat, och umgås är inte fel! Så ha det bra trots regnet!

2011-03-29 @ 13:33:09
URL: http://majasresor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0