Nu är det Kaninens år enligt den kinesiska kalendern

Kaninens år infaller under perioden 2011-02-03 -- 2012-01-22
Det kinesiska nyåret firas även här på Phuket, dels av hitresta kinesiska turiset, men även av många thailändare. Detta beror på att en rätt så stor del av Phukets innevånare härstammar från kineser som invandrade till Phuket under 1800-talet för att arbeta i tenngruvorna. Phuket har haft mycket rikliga tillgångar på tenn och driften av tenngruvor startade redan under 1500-talet. Numera bry ts det inte något tenn på Phuket, men det finns ett muséum, "Kathu Mining Museum", där man kan se hur brytningen gick till och hur arbetarna hade det etc.

Vad gäller horoskop är det inte något som jag tror på eller brukar läsa, men det kan ju i alla fall var lite roligt att läsa om hur man anser att den som är född i Kaninens år är, som person. Håll till godo:


År som varit Kaninens år: 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011.
Kaninens år är det fjärde året i den kinesiska zodiakens cykel. Året kännetecknas av stor tur. Kaninens år får symbolisera det lite tystlåtna som verkar i hemlighet och når stor framgång utan att skryta med det. Det är individualismens och samtidigt vänskapens år. Kaniner tycker om sällskap och hjälper andra men vill samtidigt ha väldigt mycket tid för sig själva. 

Det är bra att starta upp projekt som är till bara för ens egen skull i kaninens år, man får tur med sitt självförverkligande. Det passar också extra bra att spela olika spel detta år eftersom man är benägen att få mer tur. 

Kaninens år är elegansen och modets år, det är en energi som har ett öga för det vackra.
Det är bra att starta upp projekt som är till bara för ens egen skull i kaninens år, man får tur med sitt självförverkligande. Det passar också extra bra att spela olika spel detta år eftersom man är benägen att få mer tur. 

Kaninens år är elegansen och modets år, det är en energi som har ett öga för det vackra. 

Kaninens tecken:
Människor som fötts i kaninens tecken är kloka, snälla, lugna, omtänksamma och sårbara. Kaniner är lite konflikträdda och det är sällan de startar ett bråk – de försöker snarare medla mellan människor. När de väl blir arga försöker de lösa det genom noga eftertanke och mycket sunt förnuft. De är duktiga på att prata för sig – genom att ta det lugnt och förklara saker och ting metodiskt framstår kaniner som pålästa och intelligenta med kött på benen. Detta gör dem också till duktiga lärare eller rådgivare. 

Kaniner avskyr bråk men även om de kan verka oskyldiga och lite skygga av sig är de starka inombords och har väldigt starka viljor. De gör allting långsamt, metodiskt och en aning försiktigt. De oroar sig sällan i onödan. 

Kaninens tecken har som sagt ett öga för det vackra såsom konst, fina kläder och musik. Själva kan de vara mycket kreativa och duktiga konstnärer eller musiker. De tycker om att bjuda hem folk och är väldigt gästfria. De älskar sitt hem och försöker skapa en mysig miljö för sig själva vilket i deras fall betyder välstädat och snyggt. 

Kanske har kaniner en aning lättare för att bli sjuka än andra tecken. Depression tycks vara någonting som kaniner har lite lättare för att råka ut för. 

När det gäller pengar är personer födda i kaninens tecken ekonomiska av sig och slösar inte pengar i onödan på smågrejer. Nej, de använder hellre sina pengar på att bygga upp stora och varaktiga saker såsom ett hem. Lägger de pengar på någonting som inte har med överlevnad att göra kan man vara säker på att det har med konst eller skönhet att göra.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag tror väl inte heller på horoskop direkt men det är lite kul att läsa. Jag lär vara (eftersom jag är född i november 1952) vara drake och det tycker min man är lite kul.... Hmmm. Han är hund och när jag läste hur äktenskap mellan olika tecken är stod det att det var inte så lycket: The dog may suffer.... Hmmmm igen...

2011-02-13 @ 08:20:40
Postat av: Gunda

Vilken tur ni har då som får fira nyår 2 ggr/år, så kan man också göra.

2011-02-13 @ 17:10:24
Postat av: Stina

Snart är det dags för Gott Nytt för tredeje gången ;-) fast då det riktiga i Thailand.VATTENKRIG ;-)

2011-02-13 @ 21:44:29
URL: http://smillamittilivet.blogspot.com/
Postat av: Annika

Intressant läsning! Ha det så bra mina kära vänner!

2011-02-14 @ 22:11:43
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: Robert F

Det skumma med kinesernas astrologi är att precis alla som föds under ett helt år alltså ska ha samma egenskaper. Jag kan inte tänka mig att det är så. :)

2011-02-16 @ 11:31:37
URL: http://www.mittensrike.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0