Julstök i trädgården

Idag kom trädgårdsmästarna hit med en palm som vi beställde häromdagen. De hade också med sig ett annat träd, 5 - 6 meter högt, som fick ta plats där det numera framlidna lagerträdet stod.

Det var tre killar som jobbade på ordentligt och efter en timme och ett antal iskalla Coke Zero så var arbetet klart. Det blev jättefint tycker vi, även om palmen kommer att bli ännu finare om ett par år när den blivit lite högre. Denna typ av palm kan bli mellan 4 - 5 meter, ganska lagom eftersom vår tomt inte är så jättestor (ca 475 kvm).

När killarna planterat färdigt (tre mäns tungt och svettigt arbete kostade sammanlagt 39 kronor!) ringde vi efter en taxi från byn och gjorde en vända till det stora köpcentret Central Festival, flerdubbelt så stort som Gallerian på Hamngatan i Stockholm. Där inhandlade vi lite bevattningsprylar på järnaffären, såg ut en liten microugn som vi ska köpa nästa gång, samt handlade en massa mat. I deras mataffär Food Market finns det en brödavdelning som säljer jättegott bröd, något som annars är mycket svårt att få tag i i Thailand. Thailändare äter aldrig bröd, en av våra thailändska vänner smakade bröd första gången i sitt 34-åriga liv förra året när vi bjöd på ostbricka med kex och baugette! Vi fick med oss råg-hålkakor, baguetter samt två jättelika kanelsnäckor, gott, gott!!

Mellan shoppandet tog vi en välbehövlig lunchpaus på Zizzlers, ett ställe som har den mest fantastiska salladsbuffé man kan tänka sig. För 30 kronor får man goda soppor, en mängd olika sallader med bl a räkor, pasta, kyckling, färska grönsaker som grön sparris och andra nyttiga godsaker. Dessutom en stor fruktbuffé med färsk ananas, vattenmelon, honungsmelon, papaya, drakfrukt mm. Samt som motvikt till allt nyttigt, choklad- och jordgubbsmousse...

På kvällen har Staffan arbetat i närmare två timmar (telefonmöte) medan jag satt ute i trädgården och avnjöt min kanelbulle och läste Bangkok Post.

Efter en god middag sitter vi nu mätta och belåtna på terassen och lyssnar till ljuden från djungeln här intill och konstaterar än en gång att här vill vi stanna för gott!

Kommentarer
Postat av: Britten

livets goda glada dagar....skönt... och Bangkok post jo jag tackar jag.

Ha det fortsatt skönt ni här är det kallt.

kram

2007-12-18 @ 18:40:34
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: cilla

Va härligt du berättar, det känns nästan som man sitter där bredvid dig och hör djungelns ljud, underbart! O va härligt för staffan att kunna ta med sig jobbet istället för att sitta i sthlm o jobba. Vad underbart ni har det
kram

2007-12-18 @ 20:02:29
URL: http://ickepickepo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0