Årets sista dag

Idag är det årets sista dag, oavsett om man befinner sig hemma i Sverige eller som vi, hemma i Thailand.
För thailändarna blir de i natt år 2551. I Thailand går tideräkningen efter Buddhas födelse. Buddha föddes 543 år före Jesus. Så när vi firar in år 2008 så firar de in år 2551. Oavsett om det är år 2008 eller 2551 så gillar thailändarna att fira, redan vid 8-tiden i morse hördes högljudd karaokesång från de baracker i närheten av vårt hus där de thailändska byggarbetarna bor. De sjunger högt och med inlevelse, i det här fallet är de inte blyga och tilbakadragna som de kan vara när det gäller att visa känslor i övrigt.

I kväll håller vi oss hemmavid, thailändarna har ett MYCKET ledigt förhållningssätt till alkohol och bil-/ motorcykelkörning och nyårsaftonen är, vad gäller trafikolyckor och trafikdöd, en mycket svart natt. Dessutom har vi det så skönt och avspänt här hemma så vi saknar faktiskt ingenting alls.

Idag har vi varit till stan och storhandlat, bl a ett halvt kilo färska jätteräkor, a 45 kr kilot. Av dem har jag lagat Scampi Indienne, som vi avnjöt med jasmineris, sallad och ett glas vitt. Det smakade mycket gott.
Nu sitter vi i den varma svarta thailändska natten och hör musik och sång från flera håll och nu och då en raket som skjuts av.

Vi vill önska er alla där hemma ett riktigt Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0