Thailand har drabbats av det värsta regnovädret på åratal!

Regnet fortsätter idag med ökad intensitet och myndigheterna har nu deklarerat distrikten Chumpon, Trang, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat samt Phattalhung som varandes katastrofområden. Även här på Phuket har vi mycket kraftiga regn som de senaste timmarna bara har tilltagit i styrka. Temperaturen har krupit ner till 23 grader, så svalt har vi inte haft det förut, inte ens nattetid. Enligt den thailändska vädertjänsten så ska det intensiva lågtrycket fortsätta att ge mycket kraftiga regn under fyra, fem dagar till. Kan nämna att på ön Kho Samui föll det 414 mm regn under föregående dygn, det innebär alltså 414 liter regn per kvadratmeter! Inte undra på att det blir översvämningar.


Det kraftiga regnandet till trots tog vi i förmiddags mod till oss och åkte iväg in till Phuket Town med våra MC. Det är min systers sista heldag här på Phuket och hon ville gärna göra några sista inköp innan hemresan. Eftersom vädret är så trist så tyckte vi att det var en bra idé och vi hamnade så småningom på mega-köpcentret Central Festival.
http://www.centralfestivalphuket.com/storedirectory.html

Efter några timmars shoppande och en god lunch var det så dags att styra kosan hemåt mot Rawai igen. Regnet hade då tilltagit och det blåste stundtals mycket hårda vindar, vilka gjorde att man nästan höll på att blåsa av vägen i vindbyarna. När det regnar blir vägarna mycket hala så vi tog det mycket försiktigt och resan hem gick bra som tur var.
Eftersom det är sista kvällen som vi har min syster hos oss så ska vi snart dra på oss regnkläderna igen och bege oss till vår favoritrestaurang Number 1, som har fantastiskt god thaimat och dessutom mycket trevlig personal. Därefter blir det till att kura ihop sig i soffan för ännu en film, som i kväll blir actionfilmen Unstoppable. PS Jag har en påse Ahlgrens bilar kvar i förrådet :-) DS

Kommentarer
Postat av: Lotta

Man undrar hur det skall bli framöver. Är det vår påverkan på naturen som gör att den slår tillbaka så här? Fruktansvärt, för det drabbar ju alltid dem värst som har det sämst.

Hoppas ni fick en trevlig kväll med syster-yster och att bilarna smakade bra.... :-)

2011-03-29 @ 16:35:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0