På plats - i den omtalade Grevens tid...

Så var vi då äntligen på plats. Vi anlände vid nio-tiden i går morse. Man brukar tala om att något sker i grevens tid, och det kan man säga om vår ankomst.

Det pågår landsomfattande protester i Thailand mot den sittande regeringen. Den är vald i demokratiska val, men det bryr man sig inte om, utan nu protesteras det helt vilt, och det kommer förmodligen att sluta i en ny militärkupp. Åtminstone enligt våra thailändska vänner här nere.

Grevens tid ja, skulle vi ha landat en timme senare, hade vi inte kunnat komma hit för vid tiotiden i går morse stormades bl.a. Phukets flygplats av demonstranter som slog sönder fönster och forcerade avspärrningar och lyckade sedan ta sig ut på landningsbanorna. Följden blev att flygplatsen är helt avstäng sedan dess. Inga flyg kan landa och inga kan lyfta.

Semestrande människor som ska återvända hem kommer sig inte härifrån och de som hade tänk sig hit lyckas inte med det heller. Vi är lyckliga att vi kom när vi kom, tänk att bara en timme senare hade ställt vår sedan länge planerade semester på ända.

Idag har jag ägnat hela förmiddagen åt att jobba i trädgården. Vi installerade ett självbevattningssystem när vi var här i påskas, och det har fört med sig att allt grönskar och växer så man inte kan tro att det är sant. Men när det växer mycket så blir det också mycket som ska ansas och plockas bort, bruna blad etc. Men jag gillar verkligen att hålla på med trädgården så det känns inte som någon belastning.

På eftermiddagen åkte vi in till det stora köpcentret Central Festival och köpte en ny mobiltelefon. Våra mobiler där hemma är låsta till operatören så vi måste ha en annan telefon här. Den vi har använt är en nästan 10 år gammal tingest som nu ska få vila i frid.

Valet av mobil föll på en Nokia 5310 Xpress Music. Den är tunn (bara 9.9 mm) och behändig. Det som är extra kul är att man kan skriva SMS både med vanliga bokstäver men också med thailändska. Det ska bli en utmaning att skicka sms till våra thailändska vänner när vi kommit hem!

Nu är klockan 21.10, kvällen är kolsvart, stilla och varm. I trädgården har ljusslingorna kommit på plats runt palmernas stammar, och poolen lyser inbjudande turkosblå. Tror faktistk att det är dags för ett dopp...

En ny thai-mobil blev det idag, Nokia 5310 Xpress Music


Ack, så gott!


På vingar av stål


En dag kvar!

I morgon eftermiddag bär det av, på vingar av stål!

Ska bli härligt att komma "hem" igen.

Jag återkommer med en uppdatering, förmodligen på lördag.

Boeing 747, den första modellen lyfte redan den 9 februari 1969!


THAI Airways är vårt förstahandsval när vi flyger "hem"


I kväll har min syster och min 78-åriga mamma anlänt till vårt hus!


Min favoritsoppa Tom Kaa Gai, het kycklingsoppa med cocosmjölk


Ett typiskt rullande nudelkök. Snabbt, billigt och jättegott!


Snart väntar pinfärsk fisk, jätteräkor, krabba, musslor, het curry m.m.


Om 12 dagar ska vi ta oss ett nattdopp...


RSS 2.0