Hett och fuktigt!

Idag och igår har det varit en sådan där dag när man varit helt genomblöt även om man hållit sig i skuggan och tagit det lugnt. Temperaturen har legat på 34 grader i skuggan och luftfuktigheten har under eftermiddags- och kvällstimmarna legat på 100 %. Att svettas hjälper inte eftersom nerkylningseffekten, som ska infinna sig när svetten dunstar från kroppen, den fungerar inte när det är så fuktigt i luften. Så vad gör man, jo man sitter i skuggan med en stor golvfläkt påslagen på högsta effekt, läser en tjock deckare och dricker soda och Pepsi Max med mycket is. Nu och då ett dopp i poolen, skönt men inte svalkande direkt eftersom vattnet håller samma temperatur som luften. Men ser man på bilden här nedanför, som visar hur vi hade det runt knuten i vintras, ja då kan man inte vara annat än överlycklig över att man har förmånen att få befinna sig i den tropiska värmen

I morgon ska vi troligtvis åka in till stan för att köpa MC. De allra flesta tycks gilla den svart-vita bäst och det lutar åt den för min del också. Nu hade de inte någon svart-vit på lager förra veckan, så vill jag ha en sån får jag nog vänta på att de tar hem en från Bangkok. Men då får det väl bli så då, någon dag hit eller dig spelar ju inte så stor roll. Är man estet så är man...:-)

Kommentarer
Postat av: Annika

Lycka till med inköpet! Skönt att någon svettas utomhus, det gör inte vi kan jag säga.......

2010-06-14 @ 22:27:07
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: Lotta

Precis så varmt har vi också haft det. Gissa hur vi såg ut efter vår morgonpromenad när solen gassade på? Inte snygga är ett tips... :-)

Och du, jäkla Christer, du fick oss så inspirerade så vi har bokat en svart/vit att avhämtas i november! Så nu är vi fattiga....

2010-06-15 @ 06:05:43
Postat av: Christer

Lotta: Vi har just avslutat vår förmiddagspromenad. I natt har det regnat hela natten men lagom till frukost blev det uppehåll, men fortfarande mulet. Precis när vi stegade iväg på vår långpromenad bröt solen fram och vi var förmodligen lika kladdiga och genomdränkta som ni när vi kom tillbaka. Men man känner sig trots allt nöjd med sig själv att man inte bangar för en rejäl promenad i hettan. Men lokalbefolkningen de skakar nog på huvudet åt oss galningar som inte håller oss inne i skuggan.



Kul att ni också har beställt en PCX! Vi åker in till Phuket Town i morgon och lägger beställningen. Khun Rung på vårt kontor har varit i kontakt med Immigration för att höra vad som gäller för närvarande vid köp av MC. Reglerna ändras lite nu och då tydligen. Nu är det inte längre husbok som man ska ha med utan ett certifikat från Immigration som styrker att man bor här. Men så är det här på Phuket, det kan tydligen variera från tid till annan och från ställe till ställe i Thailand.

2010-06-15 @ 09:49:19
URL: http://thailandscherloff.blogg.sett

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0