Sköna dagar!

Ja, vi har det som ni förstår bara skönt och ljuvligt på alla sätt. Dagarna ägnas åt trädgårdsbestyr, tjocka härliga deckare, sköna bad och nu och då en vända in till stan för lite shopping och en härlig lunch. Oftast blir det lunch på en restaurang som heter Sizzlers, som ligger i det stora shoppingkomplexet Central Festival strax utanför Phuket Town, eller Phuket City som stan numera egentligen heter. På Sizzlers kan man antingen äta a la carte, härliga kött-, fisk- eller skaldjursrätter eller så kan man välja deras buffé som innehåller en mängd olika fräscha sallader och grönsaker, vitlöksbröd samt ett par varma soppor, en pastarätt samt färska frukter och desserter. Allt till det facila priset av 180 THB, ungefär 40 kronor.

På dagens schema står besprutning mot termiter. Vi har köpt en högtrycksspruta och blandar själva till det för termiter dödliga giftet vilket sprutas runt husgrunden. Man kan, om man så önskar, anlita en firma som utför pest control men då besprutas hela tomten med ett stort gasmoln av gift som tar död på i princip allt liv i trädgården. Den varianten vill vi inte ha, för vi har många små invånare i vår trädgård, små ödlor och olika sorters grodor, som vi tycker ska få bo kvar. Dör de inte av pest controlen så försvinner i alla fall deras födkrok insekterna. Sedan besprutar vi våra teakmöbler en gång per år med en annan spray mot termiter. Den besprutningen gjorde jag när vi var här i juli så det omaket slipper jag i ett halvår till.

Ja, nu är det ett nytt år med nya möjligheter och vår förhoppning är att något mycket positivt väntar runt hörnet... :-)

God fortsättning till er alla!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Visst är det härligt med morgonpromenader? Vi brukar ju ta vår på stranden men nu i november så vattenståndet var så högt gick vi en promenad på ca en mil, till nästa fiskeby, längs deras huvudväg och tillbaka. Efter det känns det som om det är OK att slappa och som ni brukar vi luta oss tillbaka och läsa. Dock ägnar vi oss inte åt trädgårdsskötsel, det har vi förmögna anställda till... ;-)

2010-01-05 @ 09:01:24
Postat av: Annika

Det där låter som en helt underbar semester, precis som det ska vara. De vidriga termiterna kan vi vara utan och snällt av er att tänka på de andra oskyldiga insekterna och grodor etc.

2010-01-06 @ 17:37:12
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: Lotta

Usch ja, termiter! Inga trevliga sorter. Vi hade ett jättebo under vårt hus så för att få ut det genom inspektionsluckan fick de ha isönder det i tre delar! Hmmm... skönt att vi fick det åtgärdat i tid precis som Annika och Rulle.

2010-01-07 @ 08:25:13
Postat av: Mariusoda

This site rocks :-) Very nice! Greetings from Spain.

2012-07-17 @ 07:58:03
URL: http://mariusoda.blogsmile.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0