Uppkopplad!

Idag har vi varit till Phuket Town och köpt surfkortet och det fungerar rätt så bra. En mislvid skillnad mot det vanliga mobilsurfkortet som vi hade innan.

Dagen har varit varm (32 i skuggan här på tomten) och solig och eftermiddagen har vi tagit det piano, jag har legat vid poolen och lyssnat på en ljudbok av Arto Paasilinna, en finsk författare som skriver helt fantastiskt roligt och annorlunda. Testa t ex hans "Kollektivt självmord", den är en av hans roligaste böcker.

Vi åt en relativt tidig middag på vårt favorithak J-Fai och det var jättegott. Två varmrätter med ris och två sodavatten för tillsammans 35 kronor. Tyvärr så visade det sig att de har stängt den 10 - 12 oktober och därefter serverar de bara strikt vegetarisk kost, i 7 dagar, detta pga den årliga Vegetarian Festival. Detta innebär att den mat de lagar är helt utan curry, vitlök och annat som luktar. Det enda de får krydda med är vanligt salt.
Veg Festivalen är inte som man kan tro en festival bara för att äta hälsosamt, utan det är en religiös högtid som egentlingen inte är buddhistisk utan härrör från gammal andedyrkan och andetro som fortfarande är mycket praktiserad här.

Ska skriva mer om festivalen senare, det är ett mycket komplext område där vissa av thailändarna låter sig bli besatta av olika andar som munkarna åkallar. De vänder då ögonen uppåt så att man bara ser ögonvitorna, slår kraftigt med huvudet fram och åter i sidled och många går i prossecioner och sticker svärd genom kinderna, skär sig blodig med knivar, går på glödande kolbäddar, går på höga stegar med rakbladsvassa svärd, allt utan att de verkar vara medvetna om någon smärta. För oss västerlänningar är det hela otäckt och väldigt främmande. Men, som sagt så ska jag skriva lite mer om detta vid ett senare tillfälle.

Ska nu försöka lägga in en bild får se hur det går, bilden är från vårt vardagsrumsbord där vi placerat två trevliga ljuslyktor som vi faktiskt köpt på den exotiska och spännande inredningsaffären i Stockholm som heter Spiti. Det gick åt en hel del bubbelplast innan de hamnade i resväskan, men - de höll faktiskt!

Ha det gott alla där hemma!

Kommentarer
Postat av: Annika

Vad fina ljuslyktorna ser ut, ett verkligt lyckat köp! Ha det så gott i värmen och tänk inte på oss som får gå runt och småhuttra i 6-8+ (i skuggan).

Annika med familj

2007-10-10 @ 10:44:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0