Mängder med regn, kombinerat med en rejäl köldknäpp (nåja, temperatursänkning i alla fall).

I natt började det regna och åska och det har fortsatt hela dagen. Regnet har formligen vräkt ner och åskan mullrar hela tiden.

Då vi hade ett viktigt ärende till posten som inte kunde vänta var vi tvungna att ge oss ut med våra motorcyklar. Rawais postkontor ligger ca 5 km från vårt hus och i vanliga fall tar det inte många minuter att susa iväg dit, men i det kraftiga regnet fick vi nästintill krypa fram. Flera thailändare har varnat oss för att det blir mycket halt och slipprigt på vägarna när det regnar. Normalt är det mängder av MC-förare ute längs vägarna men idag höll sig alla som kunde inomhus. De som ändå var tvungna att ge sig ut körde precis som vi väldigt försiktigt. Det inte bara regnar, det är också svalare än normalt. Vi har i skrivande stund bara 25 grader ute, det är ovanligt att temperaturen kryper så långt ner och märkligt nog så har vi redan vant oss så pass vid värmen att vi tycker att det känns kyligt. Vi har därför suttit inne och käkat middag i kväll och ska nu avnjuta kvällens DVD-film. Vet inte riktigt vad det blir, men det lutar åt någon action.


Ute i vår trädgård har vi i kväll för första gången fått besök av ett par paddor som är otroligt högljudda. De har ett läte som liknar signalhornet på en gammal långtradare, eller som en högljutt råmande ko. Jag har sökt på Internet efter vilken padda det är frågan om men har inte hittat något svar. Däremot har jag fått många träffar där västerlänningar som bor i Thailand har skrivit om dessa paddor och att de tycks vara ett stort problem för dem som har dem i sin närhet. Ljudet är nämligen så högt att de stör nattsömnen och de hörs på hundratals meters avstånd. Som tur är har vi (än så länge, peppar peppar...) bara två stycken i vår trädgård. Ibland har vi passerat vissa ställen där de finns i mängder och det verkar som de alla försöker att överrösta varandra. Man hör dem t.o.m. mycket tydligt även om man kör förbi med sin MC och dessutom har en hjälm som helt går ner över öronen. Snacka om ljudresurser!
*****
Om du går till nedanstående länk så får du höra hur paddorna låter. Ljudet låter dock mycket högre i verkligheten.

http://soundcloud.com/soundplusdesign/thai-frogs-and-toads/s-Zt5Sr




Ha en skön avslutning på tisdagen och håll ut - i morgon är det lill-lördag igen!

Kommentarer
Postat av: Annika

Vi har bara grodor med ett diskret kvackand i vår närhet till huset. Däremot på andra delar byn finns det grodor/paddor som låter som råmande kor. En granne till oss mötte en av personalen som hade en hink full med grodor som de säkert skulle tillaga, urk!

2010-10-06 @ 04:32:59
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: Lotta

De kanske till och med kan mäta sig med min pipa, ha, ha! Kan man kanske fresta med ett par öronproppar? ;-)

2010-10-06 @ 08:47:07
Postat av: Christer

Annika: Vi har bara haft sådana diskreta små sötgrodor hos också förut, men gårdagens skyfall lockade tydligen fram de här brölande paddorna. De har tystnat nu och jag hoppas att de inte kommer tillbaka i kväll.



Lotta: Jag sover alltid med öronproppar, men trots att vi hade AC:n påslagen i sovrummet och trots öronpropparna så hörde jag paddornas trumpetande. Jag har ju inte hört så mycket av din ljuva pipa, men kan inte tänka mig att du kommer upp i samma decibel som paddorna (i så fall hade nog Bosse flytt fältet för länge sedan).

2010-10-06 @ 09:04:13
URL: http://thailandscherloff.blogg.se/
Postat av: Britten sa

Å jag gillar grodor...riktigt mycket. Men det är klart har dom konsert varje natt så kanske man blir lite ledsen på dom...packar du...

2010-10-06 @ 17:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0