Kånn såång kånn lä mäo nung dtoa

Den något kryptiska rubriken beskriver, på thailändska, vilka som åker ner till Phuket om 14 dagar, nämligen "två människor och en katt". Vi ska nämligen ta vår katt Assar med oss till Thailand. Vi har inte lyckats få något nytt hem åt honom och att förpassa vår familjemedlem till himlen är inte något alternativ för oss. Det blir nog en mycket jobbig resa för honom, speciellt som han starkt ogillar att åka bil. Flyg torde inte var så mycket bättre antar jag. Men nöden har ingen lag. I morgon ska vi till en dam i Vallentuna som har hand om den svenska karantänen för katter och hundar som kommer inflyttandes till Sverige. Hon sköter också om att ordna transporter av djur ut från Sverige. Av henne ska vi köpa en transportbur till Assar. Det går nämligen inte med vilken bur som helst, utan den måste ha en viss storlek, beroende på hur stor katten i fråga är. Den ska dessutom vara godkänd av det internationella flygorganet IATA. Nästa vecka har vi också tid hos en länsveterinär som ska undersöka katten och därefter utfärda ett intyg som vi ska visa upp när vi anländer till Thailand. Vi kommer då också att få utskrivet lugnande medicin att ge Assar inför den långa resan. Vi hoppas och tror att resan ska gå bra för honom och jag vet att när vi väl är på plats, och han får mat, vatten och får återförenas med oss, ja då kommer han att glömma den besvärliga resan och i stället trivas ännu bättre än vad han gjort hittills i sitt 8-åriga kattliv. Han kommer nämligen att halvt om halvt att få bli utekatt. Vi har redan börjat att träna honom att ha halsband, vilket har gått helt problemfritt. Han kommer sedan att få vara ute i trädgården i ett långt koppel, till att börja med. Senare kanske han kan vara utan koppel och få bli en helt vanlig utekatt. Assar är så tillgiven så han kommer springande så fort man ropar på honom, så jag tror inte att det är någon risk för att han kommer att springa iväg från oss.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Så fin han är lille Assar! Och mååånga år kommer han att tå i Thailand, välskötta katter lever länge och ni verkar måna om honom ordentligt. Intressant att få veta hur Assar upplever värmen, i värsta fall får ni väl göra en skinnskalle av hela katten...;.)

2010-05-05 @ 08:47:10
Postat av: Christer

Lotta: Katter brukar ju gilla värme, även om de blir lite extra loja. Men man vet ju inte förstås. Gör vi en skinnskalle av honom så lär det ju gå åt en hel del solskyddsmedel, vilket han ju förmodligen kommer att slicka bort/i sig. Nä, det får nog bli en helvit, fotsid kaftan i stället!

2010-05-05 @ 10:02:36
URL: http://thailandscherloff.blogg.set

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0