Äntligen hemma!

Ja, nu är vi på nytt installerade i vårt hus och det känns jättebra. Resan ner gick fint och första dagen tog vi det bara lugnt, av naturliga skäl. Man sover ju inte så bra på flyget och tidsskillnaden gör ju dessutom sitt till.

Dagen därpå, på lördag, regnade det av och till hela dagen, så vi åkte in till stan och gjorde en hel del ärenden, bl a köpte vi en 32 tums LCD-TV, för vi har nu fått kabel-TV indraget, Rawai Cable heter bolaget. Rawai är den ?provins? på Phukets sydspets där vi har vårt hus. Vi har nu 50 TV-kanaler, många thailändska, men även flera engelskpråkiga kanaler varav tre filmkanaler. Man ska ju inte sitta inne och kolla på TV varje kväll när man är här, men vi blev erbjudna att tillsammans med några andra på området ansluta oss för ett par månader sedan, och då ville vi inte ?missa tåget?. Det kan ju vara svårare att komma med senare. Dessutom, när vi så småningom flyttar ner för gott, kommer man nog att leva lite mer vardagsliv där man nog uppskattar en och annan TV-kväll medan monsunregnet smattrar mot rutan.

I går tog vi det lugnt hemmavid, solade lite och badade i poolen och på kvällen promenerade vi ner till byn och åt en god middag. Vårt favoritställe, J-Fai, har söndagsstängt så vi fick söka efter en annan restaurang. Det ställe vi hittade, Oasis, hade även de jättegod mat och mycket trevlig personal. Vi åt kyckling med cashewnötter, kyckling i röd curry samt stekta räkor med vitlök och ris förstås. Till det var sin soda. Det var enorma portioner och allt detta gick på totalt 280 bath ( = knappt 55 kronor).

Idag har vi varit till stan igen. Denna gång inhandlade vi en regionsfri DVD-spelare som förutom våra svenska filmer även kan spela upp de DVD-filmer som vi köpt här i Thailand (med engelskt tal alt. text, förstås).

Vi var även till CAT Telecom (Communication Authority Thailand), kanske mest att likna med Post & Telestyrelsen i Sverige, för att inhandla ett 3G-kort/CDMA-kort (myndigheten tillåter inte att man använder t ex svenska kort i sina nät, så man måste ha ett av deras egna godkända kort. Vi återvände emellertid utan kort, för den mycket hjälpsamme mannen på CAT rekommenderade oss att återkomma i morgon och då ha med oss vår laptop. Han ska då installera ett kort åt oss och vi får sedan åka hem och kolla om det är täckning just där vi bor. Det är inte täckning på hela ön, beroende på hur nära någon av de 32 masterna man bor. Fungerar det inte där vi bor, får vi åka tillbaka och lämna kortet i retur. Vi hoppas nu verkligen att det ska fungera, för just nu är vi hänvisade till att surfa via GPRS och det går otroligt sakta. Det är därför jag inte har kunnat uppdatera bloggen med en endaste bild hittills. Men jag hoppas att det snart ska bli ändring på det.

Jag återkommer med rapport i morgon om hur försöket med CDMA-korten utföll.

Till dess, Sawadee Krub!

Kommentarer
Postat av: Britten

å vad härligt att höra av er och höra att ni har det bra....här har vi haft en strålande höstdag i dag...
Väntar med spänning på mera berättelser...
När kommer ni hem ?
Kram

2007-10-08 @ 16:18:42
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Anonym

När vi kommer hem? Inte ska du väl svära på min blogg??!
Skämt åsido, det är trevligt att du frågar efter vår hemkomst. Vi kommer hem den 29 oktober på morgonen. Men, det är som tur är många dagar kvar dit än...
Ha det jättebra och hälsa B!
C & S

2007-10-08 @ 18:02:24
URL: http://thailandscherloff.blogg.se
Postat av: Britten

B följer med spänning era digitala turer ...det enda han har i sitt huvud just nu ! ...holmträsk-trådlöst...bredband...mast ...täckning...
nä jag svär inte jag omformulerar frågan..Hur länge ska ni stanna hemma?
Take care...
B&B

2007-10-08 @ 19:14:13
Postat av: Annika

Äntligen får vi höra något från er, att vi ska ha behövt vänta så länge......lycka till med uppkopplingen!

2007-10-09 @ 08:58:34
Postat av: Anonym

Britten: Om B har frågor om internet och datorer så kan han höra med S, som är något av en guru på området.

Din fråga: Vi stannar hemma i drygt 6 veckor, sedan bär det av hem till Phuket igen, närmare bestämt den 12 december - skööööööönt!!

2007-10-09 @ 13:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0