Sol och värme + glass i stora lass = sant!

Nu har vi fått tillbaka det soliga högsäsongsvädret till glädje för alla turister inte minst. Även om vi oftast har nästan lika varmt vid mulet som soligt väder så kan det inte hjälpas att man blir extra sugen på att svalka sig med en härlig glass när solen skiner. Detta sug avhjälper vi emellanåt på Swensens Ice Cream, en glassrestaurang som serverar de allra ljuvligaste glassanrättningar. Men man kan ju inte äta glass varje dag så däremellan svalkar vi oss med färsk frukt i olika varianter.


Något som är både gott och svalkande är att göra en "pann", Thailands svar på det man i Sverige kallar smoothie. De vanligaste "pannerna" är ananas, vattenmelon eller citron. När man använder ananas eller vattenmelon behöver man inte tillsätta något socker utan kör bara frukten tillsammans med en massa is i en mixer tills blandningen blir len och krämig. Thailändarna tillsätter några gryn salt i sin pann, detta för att de anser att man behöver ett salttillskott i värmen. Det smakar faktiskt inte så illa som det låter, det blir bara en liten smakbrytning, saltet får inte ta överhanden. Gör man sin pann på citron (Manao Pann) så måste man dessvärre tillsätta socker, annars blir det alldeles för surt. Men en iskall Manao Pann är fantastiskt gott och svalkande. Kommer du ner till Thailand så prova att beställa en sådan på restaurangen.

Räcker inte glass eller pann till för att svalka sig, ja då tar man helt enkelt ett dopp i poolen, något som jag ska ta och göra nu faktiskt!

Ha en bra fortsättning på helgen!

Kommentarer
Postat av: Stina

LÅter härligt med ett dopp i poolen, om 86 dagar kan ajg göra det. Längtar!

2011-01-10 @ 07:35:03
URL: http://smillamittilivet.blogspot.com/
Postat av: Britten

Swensens glass det var mums....Men ingen pann fick vi eller rättare sagt såg vi...Du får bjuda oss på en sån nästa gång Annanas lät gott och jag kan mycket väl förstå detta med lite salt....Å så skönt med ett bad i eran pool....ERAT RESIDENS VAR DET BÄSTA MED HELA VÅRAN RESA

2011-01-10 @ 16:13:49
URL: http://glitteroga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0