Promthep Cape

Ett par kilometer från vårt hus ligger Phukets absoluta sydspets, vilken kallas Promthep Cape. Namnet Promthep kommer från "Prom", vilket är thailändskans ord för den hinduiske guden Brahma och "Thep" som betyder Gud. Lokalt har Promthep Cape tidigare kallats för "Leam Jao", Guds udde. Man ska dock ha i åtanke att när man talar om gud inom den thailändska religionen är det inte den kristna guden, Gud, som avses utan man anser att det finns en mängd olika gudar, vilka väl närmas kan beskrivas som olika andeväsen. Vissa anses vara goda men många är blodtörstiga bestar som man måste försöka hålla sig väl med. Förutom buddhismen så blandar thailändarna friskt med hinduiska gudar och ännu mer med kinesiska diton. Många av thailändarna på Phuket härstammar från Kina vilket förklarar varför buddhismen även kompletteras med den kinesiska taoismen samt animism (andetro).
Uppe vid Promthep kan man, förutom att njuta av den fantastiska utsikten, även handla kläder som t.ex. t-shirts, badkläder, kopior av märkeskläder, souvenirer m.m. Det finns även en restaurang där man sitter ute och äter med den härliga utsikten som tillbehör.
Själva gillar vi att åka ner till Promthep nu och då, bara för slå oss ner på en sten eller en bänk, titta ut över havet och äta en glass. Det är inte alltid de dyra och storslagna evenemangen som är de bästa stunderna i livet...

Kommentarer
Postat av: Gudrun

Så sant så sant, Carpe Diem fånga dagen....

2011-01-30 @ 21:05:01
Postat av: Lotta

När vi var på Phuket första gången så var vi där två gånger, en gång på dagen då försäljare sålde lotusblommor som de strax efter att köparen köpt och offrat tog tillbaka för att sälja igen antar jag. Tyckte väl att den taktiken var så där.... Nästa gång åkte vi dit en kväll och det var läckert. Då fanns ingen restaurang, det var kolsvart och enda sällskapet var en hundfamilj. De hade nya gulliga valpar med trinda magar så dem gick det ingen nöd på. Hade velat ta med en hem.

Vad kul med fyren, Aga var tydligen världsberömda och med bästa kvalitén om jag förstod min käre make rätt....

2011-01-31 @ 09:05:49
Postat av: Marie-Anne

Varför jag missade Promthep Cape sist fattar jag inte! Men nu ska jag dit i alla fall...........

2011-01-31 @ 11:18:08
URL: http://majasresor.blogspot.com
Postat av: Anne-Marie

Åh Christer vilket underbart liv du lever!!!

Kram

2011-02-01 @ 12:44:45
Postat av: Britten

The simple things are also the most extraordinary, but only the wise can see them.

2011-02-01 @ 13:01:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0