Tålamod, tålamod - ännu mer tålamod!

I förrgår skulle vi hämta ut ett paket på posten. Paketet hade skickats som rekommenderat brev från Bangkok. Det kändes ju betryggande tyckte vi. När vi lämnade in avin på paketutlämningen startade en ca 25 minuter lång jakt på paketet. Mannen som tog emot avin sprang fram och åter mellan högarna av gamla loggböcker och pärmar och sökte efter det nummer som stod på avin. Efter kanske 10 minuter satte han sig vid en gammal dator och sökte, men det gav inte något resultat. Därefter greppade han telefonen och ringde ett samtal till någon som han trodde skulle kunna reda ut det hela. Därefter vidtog ett par minuters förnyat sökande på datorn. Då inte det gav något ringde han på nytt ett telefonsamtal varefter han vimsade runt bland hyllorna där det låg massor av gamla pärmar lite här och var. Gång på gång beklagade han sig och kliade sig i huvdet. Efter ca 25 minuter hittade han så paketet, som låg undanstoppat högst upp på en gammal bokhylla. Han sken upp som en sol och lämnade stolt över paketet. Vi log älskvärt och tackade honom så mycket för hjälpen.
*****
Logistiken fungerar ju verkligen inte på samma effektiva sätt här i Thailand som vi är vana vid från Sverige, men om man är medveten om det och dessutom utrustar sig med ett stort mått av tålamod så brukar det mesta lösa sig till slut, så även denna gång.
*****

Postkontoret i Rawai är gammalt och slitet. Men vi upptäckte nu att bakom det befintliga kontoret så bygger de ett stor och fint postkontor. Det förklarar varför marken runt om det gamla postkontoret är så lerig och söndergrävd. Det nya postkontoret ser nästan helt klart ut och det kommer nog att bli jättefint. Däremot ställer jag mig nog tveksam till om själva hanteringen av postärenden kommer att bli bättre, man kan ju hoppas, men jag tillåter mig i alla fall att tvivla...

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ja Thailand är Thailand men ni hade ju alltid några röda fina stolar utanför där ni kunde SITTA ner och vänta, ha, ha!

2010-09-08 @ 08:12:00
Postat av: Annika

Vad roligt, stackars postkillen som kämpade så för att hitta paketet. Om man har gott om tid så är det lite befriande att uppleva sådant här som trots ineffektiviteten är charmig då de hela tiden ber om ursäkt. Bra att ni ändå log vackert så han slapp tappa ansiktet. Vad var det för spänande i paketet?

2010-09-08 @ 21:23:57
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: britten

Tålamod tålamod tålmod ..det är Björns ledord...låter som Spanien på 70 talet eller som på tidningspecialisten på Odengatan 2010...



Men som du säger så vinner alla på ett gott humör och ett älskvärt leende...



Kram från det soliga Spanien

2010-09-10 @ 17:17:22
URL: http://glitteroga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0