Lågsäsong - rätt så skönt faktiskt!

Den innevarande säsongen har många benämningar; Low season, Rainy season, Green Season, Monsun period etc. Den startar någon gång i slutet av april och pågår till någon gång i slutet av oktober/början av november. Officiellt så inleds High season den 1 november och pågår till slutet av april. Då kör de stora charterbolagen igång sin säsong och hotellens priser stiger rejält. High season kännetecknas av att vädret blir mindre fuktigt, det blir fler soltimmar och mindre regn. Varmt är det året om. Mellan dessa säsonger kommer Peak season, den kännetecknas inte av något speciellt väder utan är hotellens benämning av jul- och nyårsveckorna, då hotellen passar på att justera upp sina rumspriser ett snäpp.

För oss som bor här så är lågsäsongen ganska skön. Värmen är densamma och oftast så har vi uppehåll och växlande molnighet eller helt soliga dagar. Regnar det så är det oftast på kvällen och natten. Det är färre turister på stränderna och på restaurangerna, jag det är helt enkelt ett lite lugnare tempo.
Häromdagen åkte vi till Karon beach, en mer än tre km lång härlig strand där det under högsäsongen är, i mitt tycke, alltför mycket svenskar. Men så här års så är det helt tomt på vissa delar av stranden, så man behöver inte trängas. För min egen del kunde det gärna få vara monsunperiod större delen av året, men för thailändarnas del, som har sin försörjning av turistindustrin, så är det naturligtvis bra ju fler nordbor som flyr snö, is och rusk och i stället njuter av sol och värme här nere.

Kommentarer
Postat av: Marie-Anne

Lågsäsong är underbart! Men nästa gång blir det faktiskt högsäsongen för min del (februari - mars) - fast vem vet - maj/juni är inte fel...Kanske blir en resa till........ Ha en skön lågsäsong så länge!

2010-09-27 @ 18:31:09
URL: http://majasresor.blogspot.com
Postat av: Lotta

Håller med, gillar lågsäsong. Jag har ju inte upplevt den verkliga högsäsongen på flera år eftersom vi åker ner i november och maj/juni. I november är det lite fler folk fast i HY är det aldrig trängsel den månaden...

2010-09-28 @ 09:16:41
Postat av: Britten sa

Det kanske inte går jämföra men lågsäsong på Mallorca är också helt fantastiskt i sept / okt är det guld...Mera lågsäsong åt folket

2010-09-30 @ 08:51:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0