Ett samtalsämne mindre... fast ändå inte.

Jag har upptäckt en sak: Sedan vi flyttat ner till Thailand så har vi ett samtalsämne mindre, nämligen vädret. I och för sig så noterar vi ju vilket väder det är, men det blir inte det där riktigt stora samtalsämnet som det är i Sverige. Här har vi väl i princip bara tre sorters väder: soligt och varmt, mulet och varmt eller regnigt och varmt. Idag har vi haft den förstnämnda sortens väder, nämligen soligt och varmt. Det har varit riktigt hett och det har tornat upp riktigt höga moln i fjärran som säkerligen utvecklats till rejäla åskväder ute till havs. Men här in över land har det endast kommit ett par åskknallar i övrigt så har det varma och soliga vädret hållit i sig.





Så - nu har jag pratat väder en stund, fast jag inte längre bor i Sverige. Det går om man vill!


Vi har just avslutat en god middag bestående av grillad kycklingfilé, potatisgratäng med massor grädde och vitlök, sallad samt ett gott australiskt rödvin. Till dessert blir det vaniljglass med hemlagad kolasås. Sedan är det dags för kvällens film som blir en komedi: "2 dagar i Paris".
*****
Trevlig fortsättning på helgen önskar vi här från Rawai!

 

 

"2 dagar i Paris"




Komedi från 2007 av Julie Delpy med Julie Delpy och Adam Goldberg.




"Marion och Jack är vad man skulle kunna kalla ett multinationellt par, hon är fransyska och han amerikan. De är bosatta i New York och efter en semester i Venedig, som inte blev riktigt som det var tänkt, har de bestämt sig för att stanna i Paris i två dagar på vägen hem och bo hos Marions föräldrar. 

Den parisiska kultursfären går i klinch med amerikansk hippie-neuros när Marion (Julie Delpy) och Jack (Adam Goldberg) mellanlandar två dagar i Paris. Deras förhållande ställs på prov när Jack får umgås med Marions konstnärliga, icke-engelsktalande föräldrar och flera av Marions flirtiga ex-pojkvänner. Jacks besatthet av att fotografera varenda parisisk sevärdhet och övertygelse att franska kondomer är mindre än amerikanska, gör inte situationen lättare."

"Lika genial som de bästa avsnitten av "Vänner"" - Amelia
"Otroligt charmig" - Gomorron, SVT
"Sylvasst Parisporträtt" - Metro
"Träffsäkert" - Aftonbladet
"Svårt att inte gillla Delpy" - SvD

Kommentarer
Postat av: Annika

Mums vilken underbar middag och det är så härligt att höra hur bra ni har det! Rulle hälsar till dig och S.

2010-09-18 @ 19:32:59
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: Lotta

Trevlig helg gottegrisar! Ni motionerar väl också? Annars får ni snart köpa trehjulingar... :-)

2010-09-19 @ 08:06:01
Postat av: Stina

Vad härligt ni verkar ha det och jag är inte alls avis ;-)

2010-09-25 @ 20:22:40
URL: http://www.swethaiparadise.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0