Action för hela slanten!

Idag åkte vi in till Patong för att gå på bio. Den film vi valde heter RED och är en rejält fartfylld action med fyra säkra kort i huvudrollerna: Bruce Willis, John Malcovich, Helen Mirren och Morgan Freeman. De är alla tidigare CIA-agenter och p.g.a. sina tidigare uppdrag blir nu Bruce Willis utsatt för ett försök till likvidering av den nuvarande säkerhetsjänsten. Men de vet inte vem de har att göra med, snart har han fått med sig de agenter han tidigare sambarbetade med, som spelas av Malcovich, Mirren och Freeman, och man sitter faktiskt och njuter av närmare två timmars härlig underhållning. Filmen är fartfylld och spännande samtidigt som den stundtals är riktigt rolig. Jag vet inte när den har premiär i Sverige, men när den kommer så tycker jag att du ska gå och se den. Gillar man fartfylld action med några av de bästa skådespelarna så är valet självklart!

http://www.theredmovie.com/


Att gå på bio i Thailand är billigt med svenska mått mätt. Biograferna här är nybyggda och mycket fina. En normalbiljett kostar knappt 23 kronor och vill man slå på stort kan man välja De Luxe-säten för för ca 37 kronor. Då sitter man i sköna fåtöljer med hög rygg som man kan luta bakåt. Vill man riktigt lyxa till det kan man välja First Class Cinema. Det kostar ca 130 kronor och då har man tillgång till en mycket läckert inredd lounge en timme innan filmen. Där bjuds det på småvarmt, bakverk, olika färska frukter samt alkoholfria drinkar eller kaffe/te/läsk. När man sedan kommer in i salongen finns det en stor skål popcorn, en stor cola samt en tjock, härlig pläd vid varje fåtölj (man brassar på rejält med AC:n så det kan vara rätt så svalt). Och då är det verkligen riktiga fåtöljer, som man i princip kan ligga ner i med benstöd som fälls upp.
Efter att man visat reklamfilmerna kommer alltid ett inslag med en hyllning till den thailändske kungen. Nationalsången spelas samtidigt som en kort film med bilder ur kungens liv visas. Då förväntas man stå upp. De som inte gör det kan åtalas för majestätsbrott, en sådan incident inträffade för kanske ett år sedan, då en upprorisk thailändare vägrade ställa sig upp. Det blev upplopp i salongen, polis tillkallades och personen i fråga arresterades. Jag har för mig att han dömdes till ett ganska långt fängelsestraff. De´du Carl-Gustaf vore väl något att ta efter?




I morgon eftermiddag lyfter jag från Phuket för att hälsa på de mina i Sverige. Den här gången flyger jag med Qatar Airways. Resan går via Kuala Lumpur, Qatars huvudstad Doha och sedan vidare upp till Stockholm. Qatar Airlines sägs vara ett av de bästa flygbolagen och ska erbjuda service, mat och dryck på toppnivå, även i ekonomiklass. Vi får väl se om det stämmer... Vi har nästan alltid flugit med Thai Airways när vi rest till Thailand, men att flyga motsatta riktningen, d.v.s. Thailand-Sverige-Thailand är mycket dyrare än att åka från Sverige till Thailand. Så därför blev det Qatar Airways, som var ca 3 000 kronor billigare än Thai.

Eftersom jag reser iväg i morgon så blir det inte något bloggande på några dagar. Vill därför passa på att önska er alla en riktigt skön och avkopplande helg!

Kommentarer
Postat av: Britten sa

ja du våran stackars calle är det ju inte så många som ställer sig för längre...

2010-10-14 @ 19:12:44
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Rulle

Hoppas det går bra för dig hemma i Sverige och så får vi vänta tills du är tillbaka igen....

2010-10-16 @ 10:30:29
Postat av: Annika

Den filmen låter bra så den ska vi försöka se när vi får tag i den. Coola fåtöljer! Trevlig resa!

2010-10-17 @ 17:18:34
URL: http://annikathailand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0