Nu är vi turister!

Idag kom vi till Khao Lak, eller rättare sagt så befinner vi oss ca 7 km norr om centrala Khao Lak. Vårt hotell som heter Haadson Resort ligger avskilt ca 20 meter från den milsvida stranden. Hotellet består av enplansbungalows samt tvåvånings Coconut Villas. I en sådan bor vi, på övre våningen. Vi har en stor balkong med tak av flätade palmblad och runt omkring oss ligger en stor trädgård och en saltvattenlagun. Det är mycket vackert och fridfullt. Här ska vi stanna till fredag då det bär av hem till Phuket igen.

Apropå Phuket så kan jag tala om att vi fortfarande är utan både fast telefon och Internet. Nio d agar har gått och vi börjar smått tappa tålamodet. Men på TOT säger de att de fortsätter att söka var längs ledningarna som felet sitter så vi får bara hoppas på att de snart ska lyckas lösa det till synes olösliga problemet...

I lördags kväll slocknade plötsligt ljuset och det hördes en kraftig smäll. Det visade sig att en, med timmer lastad, långtradare hade kört av vägen i en skarp kurva/nedförsbacke ett par hundra meter från vårt hus. Timmerbilen hade rivit med sig fyra stolpar och därmed slitit av samtliga telefon- och elkablar samt därefter hamnat upp och ner i ett vattenfyllt dike. Ambulanser och räddningstjänst samt el- och televerk var snabbt på plats men det tog ca tre timmar innan de kunde få ut föraren ur hytten. Under tiden flockades thailändare runt lastbilen, lyste med ficklampor och tog bilder in hytten där den antingen svårt skadade eller döde föraren satt fastklämd. Det kändes mycket obehagligt och även om vi blivit utan ström så fick man ändå vara tacksam för att man inte blivit inblandad i den svåra olyckan. Man kunde ju ha kommit i vägen för den skenande långtradaren. Personer på platsen sa att bromsarna tydligen inte hade fungerat. Vi hade ju gäster som anlänt samma dag och utan el kunde vi ju nu inte laga till någon någon varm mat. Det fick därför bli lite snittar med kallrökt lax samt snacks till kvällsmat. Det gick bra det också och vi satt där och åt till skenet av stearinljus och hade det riktigt mysigt.

På morgonen hade strömmen inte kommit tillbaka och vi fick uppgifter om att det kunde ta upp till två dygn innan strömmen skulle komma tillbaka. Det var ju fyra stolpar som knäckts (här i Thailand är de gjorda av betong) så de skulle ju ersättas med nya som skulle grävas eller pålas ner i marken. Dessutom var ju alla ledningar avslitna så det var ju ett mastodontjobb som skulle utföras.

Eftersom vi hade kylskåpet fyllt med en stor mängd vällagrad svensk ost och frysen fylld av flera rökta kalkonsalamikorvar, kalkonfilé, flera burkar med stenbitsrom samt andra svenska delikatesser så oroade vi oss för att all mat skulle bli förstörd i värmen. Så kl 7 på morgonen åkte jag ner till det dygnet-runt-öppna Seven Eleven och köpte flera påsar med iskuber, vilka jag packade in i frysen. Jag gjorde även i ordning en kylväska där jag lade våra kylkonserver. Men eftersom strömmen beräknades vara borta i upp till två dygn skulle ju det här inte räcka för att rädda våra godsaker. Så vad göra?

Jo, vi ringde efter vår gode vän Ngiam som körde oss in till stan där vi köpte ett bensindrivet elverk av japansk märke med en motor från Honda. Elverket är på 3 kilovoltampere och klarar av att driva 2 800 watt. Det var med lättnade som vi körde igång elverket och kunde ansluta både belysning, kyl/frys samt även vattenpumpen. Vi hade ju inte haft rinnande vatten sedan tidigt kvällen innan.

Strömmen återkom efter ca 28 timmar och det kändes skönt att ordningen var återställd och den goda maten räddad. Nu slipper vi också oroa oss för kommande framtida strömavbrott. För att de kommer, det vet vi. De brukar dock inte bli så här långvariga, men i det här landet kan nästan vad som helst hända så man vet aldrig...

Nu har mörkret sänkt sig över Khao Lak och runt omkring oss hör vi ljudet från djungelns, syrsor, grodor och andra mer obestämbara djur har börjat sin nattserenad. Det börjar bli dags för något i magen så vi ska väl gå ner och se vad hotellets restaurang har att erbjuda. Finner vi inte något där så har vi ett par små enkla thairestauranger strax intill, alldeles invid stranden.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ni ser ut att ha det härligt. För oss drar det ihop sig till hemresa, imorgon kommer bilen, usch! Vilken förskräcklig olycka och vad den drog med sig! Men när man åker motorvägen och ser hur de kör och hur de lastar sina lastbilar så förundras man över att det inte händer mer ändå...

2010-11-24 @ 03:34:04
Postat av: Annika

Vad härligt det låter på Kao Lak men tragiskt med olyckan på alla sätt och vis. Smart grej med elverket! Ha det så skönt på lillsemestern!

2010-11-24 @ 22:15:03
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: Syster Yster

Skönt att "julmaten" klarat sig, och att i haft sköna dagar i Kao Lak. Hälsa gästerna!

2010-11-25 @ 21:43:41
Postat av: Syster Yster

Skönt att "julmaten" klarat sig, och att i haft sköna dagar i Kao Lak. Hälsa gästerna!

2010-11-25 @ 21:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0