Nu är vi på plats!

Efter en lång resa är vi nu äntligen på plats. Redan kl 10 hämtades vi av vår förbeställda taxi för transport till SAS Cargo, där vi skulle lämna in katten. Efter diverse pappershantering där så kunde vi åka vidare till Terminal 5 för incheckning. Det visade sig att en av våra resväskor vägde drygt 36 kg, och enligt bestämmelserna får inte något kolli väga mer än 32 kg. Det blev till att stuva om en del saker. När det var gjort hade vi en resväska som vägde exakt 32 kg, en som vägde drygt 27 kg och en tredje väska som även den vägde 27 kg. Maximalt skulle vi få ta med oss 2 x 30 kg, men vi hade tur och det blev aldrig tal om att betala för övervikten om 26 kg. Kanske blir man extra väl behandlad när man åker i första klass. I vilket fall var vi glada över det för varje överviktskilo kostar egentligen 380 kr. Så det skulle ha blivit ca 10 000 kronor i vårt fall.

Assar är välbehållen men trött. Man hann inte lasta över honom till vårt plan från Bangkok så han anlände till Phuket en timme efter oss. När han väl kom blev vi tvugna att sitta i 1 1/2 timme på karantänsmyndigheten. Det var ett otal dokument som skulle skrivas på och avgifter som skulle betalas. Men de var mycket vänliga och tillmötesgående och charmades alla av den något jamiga herr Assar som satt i sin bur och undrade vad som stod på.
Nu sitter jag ute på terassen och bara njuter, även om jag naturligtvis känner av jetlagen. Har inte kunnat sova så mycket på planet trots att vi åkte kungligt skönt. Vädret är mulet, vindstilla och 32 grader och ännu har man ju inte vant sig vid en sådan värme så det får nog bli ett djupdyk i poolen tror jag.
Ha det gott i försommarsverige!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Men vad roligt Christer att allt gått bra med lille Assar. Var lite orolig ändå, trots mina tröstande ord. Nu kan ni alla tre njuta av Thailand och värmen. Ha det gott!

2010-05-18 @ 12:21:03
Postat av: Maria

Skönt att höra att ni alla tre kommit fram välbehållna fram. Ni smet precis undan den sköna försommarvärmen som tornade upp sig under helgen påståss dock vara något kortvarig så något dopp blir det det inte av här så hoppas det var skönt och avsvalknade i poolen. Ha det!

2010-05-18 @ 14:23:53
Postat av: Christer

Lotta: Ja det känns verkligen skönt att det gick bra med Assar. Som du förstår så var även vi oroliga, tanken på hur han hade det låg malde i bakhuvudet under hela resan. Speciellt som vi vet att han starkt ogillar att färdas i bil, och då brukar det ju vara ett par, tre timmar oftast.



Maria: Ja, värmen kom när vi åkte (vi hade det ju kallt och ruggigt nere på Öland förra veckan), men vi unnar även er sol och värme. Doppet var både skönt och (relativt) svalkande. Vattnet är ju rätt så varmt genom att det är varmt dygnet runt här.

2010-05-18 @ 15:53:41
URL: http://thailandscherloff.blogg.set
Postat av: britten sa

Å s skönt att höra att ni är på plats alla 3 välbehållna.

Jag har så undrat och funderat och oroat mig lite.



Ringde till faster B och fick höra att ni lyckligt kommit fram



Så skönt för Assar gubben att han kan få sina sista lyckliga år i sol och värme och underbar miljö.



Stor kram

2010-05-19 @ 15:25:51
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Lillemor

Ja mé e gla,för att ni alla tre kommit fram välbehållna - så klart.Så bra sen, att ni slapp betala för övervikten.Ska i fortsättningen följa din trevliga blogg, Christer. Ha det nu så gott allihop,

hälsar Svärmor

2010-05-19 @ 20:04:25
Postat av: Jonnathalie

Nice site... Very cool design! Useful information. Go on! Good Site

2011-08-12 @ 11:31:39
URL: http://jonnathalie.blogyears.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0