Inget är så bra att det inte kan bli bättre!

Vårt pooldäck är belagt med sandstensplattor. Rätt så snyggt egentligen, men plattorna är ojämna vilket gör att solsängar, bord och krukor har svårt att stå riktigt plant, de vill gärna vicka lite fram och åter. Plattorna är inte helt angenämna att gå på och dessutom växer det svartmögel på sandstenen under varje regnperiod. Detta är något helt naturligt, men det är svårt att få bort och man får ägna många timmar åt att tvätta rent plattorna med högtrycksspruta.

Vi har därför planer på att byta ut sandstensplattorna mot ett däck i massiv teak. Teak anses vara världens starkaste och motståndskraftigaste träslag och innehåller olika oljor som gör att det är mycket motståndskraftigt mot väder, vind och insektsangrepp. Dessutom är ju teak mycket snyggt, både i möbler och golv.

Jag har varit i kontakt med ett österrikiskt företag som heter Kaindl som specialiserat sig på trägolv etc. Kaindl har filialer på många olika ställen i världen, däribland Phuket. Deras ägare Matthias har mailat över information och bilder till mig och vi kommer att ta kontakt med honom när vi kommer ner i maj. Det känns roligt att ha något litet förändringsprojekt på gång och jag hoppas och tror att det här kommer att ge ett lyft till vår trädgård och poolområde.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ni har det så jättesnyggt så det är inte klokt! Fast teak, det är ju skövlad regnskog även om den är odlad... Det är ju skitsnyggt förstås, jag är bara lite kluven. Som konsument har man ju egentligen ingen aning om vad som är sant eller falskt och hur illa det egentligen är. Vissa butiker skryter ju med sin odlade teak. Sedan får man läsa att regnskog skövlats för att odla teaken. Vad skall man tro?

Är förresten teak motståndskraftigt även mot termiter? För de små rackarna vill man inte ha, då blir det snabbt ojämnt underlag igen... Själva hade vi vid vår termitsanering ett jättebo under huset som fick tas isär i tre delar för att kunna tas ut ur inspektionsluckan! Som tur var hade de haft kvarlämnat kraft att snaska på så de hade inte hunnit ta sig in i huset.

2010-03-19 @ 17:16:30
Postat av: Christer

Lotta: Jag bugar mig vördsamt för de lovorden. Roligt att du tycker att vi har det fint!



Teak, ja... Vi känner oss också tvehågsna, men har bestämt oss för att lita på de garantier leverantören lämnar på att träet kommer från certifierade odlare. Sedan kan man ju tyvärr aldrig vara säker till 100 %.



Om man söker på teak + termites på Google så finner man en mängd träffar på att just teakträ är motståndskraftigt även mot termiter. Det teakträ som Kaindl använder i däck är dessutom det hårdaste kärnvirket från teakträdet. Däremot så gissar jag att man måste behandla det regelbundet i alla fall för säkerhets skull. Det gör jag med våra teakmöbler som vi har inomhus och på terassen/pooldäcket. Man får ta det säkra före det osäkra helt enkelt.

2010-03-19 @ 18:36:24
URL: http://thailandscherloff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0