Regnet det bara öser ner...

Igår, i natt och idag har det regnat mest hela tiden. Regnet är, tro det eller ej, mycket välkommet för det har regnat ovanligt lite hittills under den rådande monsunperioden och vattenreservoarerna på ön krymper. Nu har vi egna borrade brunnar i vårt område, och de har aldrig sinat så länge vi har haft vårt hus, men skulle det bli en långvarig torka så kan nog alla drabbas.
Längre upp på fastlandet är det än värre. Har goda vänner som har hus i Baan Huay Yang och där torkar gräsmattorna bort, cocospalmerna börjar att sloka och vad värre är, jordbrukarna får svårigheter när det inte regnar. Så därför tar vi tacksamt emot regnet. Det fina i kråksången (kråka heter Gaa på thailändska förresten - dagens värdelösa vetande) är ju att det inte är kallt fastän det regnar. Just nu (kl. 22.50) är det 26 grader ute. Svalt för att vara här men för en f.d. frusen nordbo är det behagligt. Thailändarna däremot tycker att 25 - 26 grader är i kallaste laget.
I övrigt så har vi det bara bra och längtar inte tillbaka till Sverige ett endaste dugg (apropå regn ;-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Förstår att ni inte längtar tillbaka även fast det regnar. Här har det varit soligt men mycket kyliga vindar!! Kram

2010-06-06 @ 20:15:06
Postat av: Annika

Det bästa med Thailand är att trots att det regnar är det ändå varmt och skönt. Förstår att ni inte längtar hem. Det räcker ju med att du kollar min blogg så ser du hur vi har det här, om du skulle undra trots att du inte har någon hemlängtan.....

2010-06-07 @ 21:47:30
URL: http://annikathailand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0