Månadens sista dag

Så var då juni månad till ända. Tiden flyger iväg, men den gör ju det när man har det trevligt.
I kväll har vi kört ner till Rawai Beach och ätit en ljuvlig stenugnsbakad pizza på restaurang Nikitas. Rawai Beach är en lång sandstrand, men man badar inte där utan där lägger sjözigenarna, Sea Gypsies, till med sina fiskebåtar på tidiga eftermiddagen och av dem kan man köpa pinfärsk fisk och härliga skaldjur. Priset är mycket lågt med svenska mått mätt, men något dyrare än på de stora mataffärerna inne i stan. Men så är ju fisken alldeles nyfångad också.
***
Längs med stranden ligger många restauranger som serverar företrädesvis fisk, skaldjur och thaimat. Men det finns även annan mat som t.ex. på Nikitas som, förutom thailändsk mat, även serverar pasta och vedugnsgräddad pizza. Den är sagolikt god, den godaste pizzan jag ätit faktiskt. När vi åkte därifrån överraskades vi av ett rejält skyfall men eftersom det inte blir kallt här, även om det regnar, så gjorde det inte så mycket. Vi har visir på våra hjälmar som tur är, annars hade vi nog inte kunnat se något utan hade fått stanna och vänta tills skuren dragit förbi.
*****
Det är svårt att försäkra sin MC i Thailand, det är inte något som försäkringsbolagen ser som något direkt lönsamt, men det går dock. Därför ska vi i morgon åka in till stan för att fixa det. En obligatorisk grundförsäkring måste man ha och den brukar MC-butiken hjälpa till att fixa. Det visste vi inte när vi köpte våra hojar och personalen i butiken sa inte något heller. Saker och ting fungerar inte alltid lika perfekt som i Sverige men det mesta går att ordna om man bara har lite tålamod. Förutom grundförsäkringen ska vi teckna en kompletterande försäkring för den händelse att man råkar ut för en större olycka och blir skadeståndsskyldig gentemot motparten. Det kan annars bli en rejält dyr historia.
***
I övrigt så fortsätter vi att bara njuta av livet, det kan knappast bli bättre än så här faktiskt!

Kommentarer
Postat av: Annika

Låter mysigt med färsk fisk och skaldjur! När vi köpte våra MC fick vi samtidigt försäkring. Den är obligatorisk och gäller bara personskador inte MC:na. Än så länge räcker det för oss. Berätta gärna vilken typ av tilläggsförsäkring ni tecknar och vad den kostar.

2010-06-30 @ 21:58:20
URL: http://annikathailand.blogg.se/
Postat av: britten

tack för den trevliga infon. . .

2010-07-01 @ 00:53:50
Postat av: Lotta

Kaffe och kaka? Det är sådant frossande som tillhör oss frusna nordbor! Ni kan hålla till godo med Kao pad gai tycker jag.... :-) (som dessutom är min absoluta favoritlunchmat)

Låter härligt att käka på Rawai. Vi åkte inte så långt när vi gick ut och åt när vi var i Phuket senast. Redan då fanns massor med restauranger fast bara av det enkla slaget. En annan är ju lastgammal så det var ett par år sedan...

2010-07-01 @ 09:42:57
Postat av: Gudrun

Vad modiga ni blivit som kör ner till Rawai beach, det tar sig....gott med pizza, blir fakriskt sugen, vi har en pizzasten till grillen, kanske ska vi testa den i helgen.

2010-07-01 @ 22:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0