Behagligt liv i Edens lustgård...

Vi har det bara skönt här i vår lustgård. I morse kom killarna från byggfirman och installerade en ny poolbelysning. Den gamla hade korroderat så reflektorn hade börjat att rosta, så belysningen blev inte den rätta. Det var rätt så knepigt att urföra bytet. Den ena killen, Pong som rengör och sköter om vår pool två gånger i veckan, fick ta sig ett ofrivilligt dopp för att kunna montera belysningen. Jag undrar i mitt stilla sinne om det inte var första gången i sitt liv som han badade i en pool. Nu är den nya belysningen på plats, och om knappt en timme har mörkret fallit och då ska vi tända upp och så att säga se det hela i ett nytt ljus. Med denna belysning följde också fyra olikfärgade plastkåpor som man kan sätta utanpå poolarmaturen. Så känner vi för lite kitch så kan vi bada i rött, grönt, gult eller klarblått ljus. Inte direkt något i vår smak, men prova ska vi naturligtvis göra ändå.

I trädgården växer det så det knakar. När vi var här i början av april satte jag ner några små, decimeterhöga, ingefärsskott. De har nu vuxit upp till meterhöga plantor som blommar med röda, fina blommor. Ingefäran är så sinnrikt skapad att när blommorna blommat över, ombildas varje liten blomdel till en ny planta, de små skotten får t.o.m. små rötter. Så det är bara att ta loss dem och gräva ner dem där man vill ha lite mer växtlighet.

Orkidéer har vi i massor, de flesta är av vanlig, standardsort (typ sådana vi har på fönsterhyllan i Sverige) men vi har även ett par mer ovanliga sorter, varav den ena blommar med stora, lilafärgade blommor som liksom är rutmönstrade. På en del av orkidésorterna bildas det, en bit upp på stammen, nya rötter som klamrar sig fast vid omgivningen (i vårt fall en palmstam). Denna orkidégren, kan man sedan kapa av i nivån under de nybildade rötterna och vips, så har man en ny orkidéplanta!


Det pågår just nu en trädgårdsmässa i Phuket Town och dit ska vi åka in någon dag. Det är över 130 utställare där så vi lär säkert hitta ett och annat av intresse.

Ja, det var en liten rapport från oss här i Rawai. Hoppas att ni som läser det här får en skön fortsättning på helgen, det ska i alla fall vi ha!

Kommentarer
Postat av: Gudrun

Vad häftigt med ingefärsblomman, fint blev det också. Orkideerna är ju så vackra, del lila framförallt. Den är jättedyr att köpa hemma.

2009-07-25 @ 14:14:50
Postat av: Erika

roligt att vara utomlands!

2009-07-25 @ 14:48:05
URL: http://erikavikstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Till Gudrun: Efter thailändska förhållanden är den lila orkidén dyr här också, motsvarande 75 kr! De "vanliga" orkidéerna kostar 75 bath (15 - 17 kr). Men naturligtvis är även 75 kr billigt, för oss. Jag hoppas att jag hittar ovanliga och spännande orkidéer på trädgårdsmässan i Phuket Town. Återkommer med bilder när jag varit där.

2009-07-25 @ 15:34:37
URL: http://thailandscherloff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0