Långfredagskväll

Nu har vi varit till Patong, den hårt exploaterade och myllrande badorten, för att på juristbyrån signera alla papper i
årsbokslutet för vårt företag. Allt var förberett så jag hade bara att sitta och skriva på ca 50 olika papper, betala arvodet och sedan var det hela klart för den här gången.

Innan vi uppsökte juristkontoret avsatte vi ett par timmar i det enormt stora shoppinscentrat Jungceylon. Det är så enormt stort att något liknande inte finns att uppbringa hemma i Sverige, vad jag vet. Man har svårt att fatta att man befinner sig i ett u-land. På Jungceylon handlade vi ett par CD-skivor, dels en med en thailändsk artist som heter Boyd dels en med den världskända artisten Madeleine Peyroux, som precis har kommit ut med ett nytt album. En internationell CD kostar här ca 75 kronor och en CD med en inhemsk artist kostar runt 40 kronor. Då är det alltså originalprodukter, och inte några kopior. Kopior kan man köpa på gatan till ett ännu lägre pris, men med en urusel kvalitet. Vi startade vår shoppingrunda med var sin jätteglass på Swensens Icecream, en internationell glasskedja som har helt ljuvlig glass med diverse tillbehör. Jag valde månadens smak som var Mango Supreme, ett jättestort coupeglas med fem kulor mangoglass, bitar av syltad cocos, rostade stora spån av cocos, med lite salt smak, vispgrädde samt en liten kanna med krämig cocosmjölk att hälla över glassen. Gissa om det smakade ljuvligt!

Efter ett par timmars strosande stötte vi på den lokala glasskedjan Dairy Queen. De har en helt ljuvlig mjukglass. Även de hade mangoglass som den stora nyheten. Vi beställde var sin sådan, och till den la de även till grönfärgat klibbris, smaksatt med både socker samt lite salt. Det låter kanske konstigt, men det smakade faktiskt mycket gott tillsammans med glassen. Även Kentucky Fried Chicken har mangomjukglass med grönt klibbris, det verkar som att glasskedjorna håller koll på varandra och hakar på så snart någon av dem kommer med något nytt.

Efter att ha avnjutit den goda påskmiddagen sitter vi nu på terassen och myser. Även i kväll svärmar de stora flygmyrorna, så vi håller poolbelysningen avstängd för att inte få poolen full med godsaker. Vi brukar även ta ett kvällsdopp och det ska vi göra även i kväll, om än i en nersläckt pool.

I morgon är det påskafton och vi åker nog ner till vår sköna strand Nai Harn beach några timmar. Den stranden är lång och härlig och där finns  bara ett par hotell, vilket gör att det aldrig blir trångt mellan solstolarna. Sedan blir det påskamiddag och därefter är bog påsken slut för vår del skulle jag tro.

Önskar er en glad fortsättning på helgen!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vårt mangoträd har inte växt så mycket sedan vi planterade det 2007. Det har dock givit frukt från första året som vi tyvärr inte kunna avnjuta själva. De blir jättestora till slut men man kan ju alltid tukta dem och när de blir för stora får man väl gräva upp det, skänka det till en thailändare och köpa ett nytt. Ser inte det som ett problem. Jag tycker bara att själva trädet (i alla fall vårt) är fult. Man det är smällar man får ta. Om det finns många olika sorter vet jag faktiskt inte. Jag vet att det finns minimango och de är jättefina. Det var ett sådant jag tänkt att vi skulle haft. Dock vet jag inte hur frukten smakar. Om du skickar mailadress kan jag skicka kort på dem. De hänger på en lång kvist och är verkligt dekorativa. De de har vid Jacks Resort hos oss är nog tuktade för de står på rad utanför rummen och ser likadana ut.

2009-04-11 @ 14:05:16
Postat av: Gudrun

Vad skönt ni verkar ha det. Vi har varit hos Hans och Danuta och ätit lamm stek, så nu har vi också fått vår påskmiddag, tyvärr ingen god mangoglass...

2009-04-11 @ 21:43:06
Postat av: Cilla

Så underbart allt utom flygmyrorna låter. Ni verkar ha det skönt o jag hoppas ni fortsätter att njuta.

Önskar er båda en underbar tid i ert andra hem

2009-04-12 @ 16:11:16
URL: http://cillnius.blogg.se/cillirill

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0