Att man gillar konst är väl inte så konstigt!

Igår köpte vi två tavlor till, av en konstnär som har sitt galleri i ett öppet, laduliknande, galleri som ligger bara ett par hundra meter från vårt hus. Tavlorna kollade vi på när vi var här i påskas också, men då fanns det inte någon personal i galleriet (!) alla de gånger vi tittade in så det blev ingen affär då. Men igår var konstnären på plats, han satt och målade på en jättestor tavla utanför galleriet. Vi gick in och tittade och fann att "våra" tavlor fanns kvar. Vi blev mycket förtjusta i dem redan förra gången och nu tänkte vi göra slag i saken innan någon annan hann före.

Tavlorna föreställer en forntida by i konstnärens hemprovins Surat Thani. Vi har inte bestämt ännu var de ska hängas men det får tiden utvisa. Nu har vi räddat dem från ödet att bli uppköpt av någon annan konstälskare i alla fall!

Apropå påskas, så köpte vi då en liten rund målning av den unga konstnären Amrit, som har ett litet galleri nere i vår by. Målningen, en gouache (en typ av täckande akvarell) var monterad i en passepartout men hade ingen ram. Den kostade en spottstyver, ca 30 kronor, ett riktigt fynd således. Nu har vi lämnat in tavlan till Amrit för inramning och vi fick hämta den i kväll. Den blev jättefin i sin guldram med svart ytterkant. Den kommer tyvärr inte riktigt till sin rätt på fotot, kanske beroende på att jag tagit bilden med blixt, och att jag dessutom inte är någon proffsfotograf...

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vad trevliga tavlor. Det blir nog inget problem att placera dem. Blir det riktit trångt kan ni ju alltid smäcka upp dem under tak på terrassen. Jag upptäckte när jag kollade in balkonger i vårt område i Stockholm en som var dekorerad med en oljemålning! Visserligen har vi typ halvt inbyggda balkonger men ändå... Fast det såg rätt hejsan ut.

2008-09-19 @ 09:43:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0