Tillbakablickar på hur det hela började, våren 2005

Efter att ha semestrat många år på Phuket, föddes tanken på att det vore trevligt att ha en egen bostad i Thailand. 
TIll en början var det hela bara mest drömmar och fantasier, men ju mer vi tänkte på det desto mer sugna blev vi på att göra slag i saken. 

Jag tillbringade många timmar med att surfa runt på nätet och kolla på den uppsjö av mäklar- och byggfirmor som sålde bostäder i Thailand.

Så småningom fastnade vi för en svensk mäklarfirma som specialiserat sig på att sälja hus och lägenheter på Phuket. Att det för vår del blev just Phuket, beror på att vi semestrat där under många år och trivts väldigt bra.


I slutet av maj 2005 åkte jag ensam ner till Phuket en vecka för att rekognosera. Den svenske mäklaren var nere på Phuket då och han och jag åkte runt en dag och kollade på olika byggprojekt. Det fanns framför allt två byggprojekt som var av intresse, det ena låg norrut på ön, i provinsen Thalang, Där var det en fransman som byggde ett antal hus på beställning. 

Området låg emellertid avsides, långt från affärer och restauranger. Det enda som fanns runtomkring var gummiträdsplantager. Man skulle alltså vara tvungen att ha bil eller MC för att ta sig någonstans. Dessutom gav denne fransman inget profesionellt intryck. På de frågor man ställde fick man lite svävande, oklara svar. 


Vi åkte därefter vidare ner till den södra delen av Phuket, till ett område som heter Rawai. Där träffade jag den tyske byggherren Dieter Schultze som gav ett helt annat intryck än vad hans franska kollega gjort. Vad jag än frågade Dieter om, vad gällde husbygget, konstruktion mm, så hade han klara raka svar. Han förklarade också att hans målsättning var att bygga så nära tysk kvalitet som man kan komma, men gjorde också klart för mig att det inte i alla lägen går att nå den höga kvalitet som annars är tyskars kännemärke. Thailand är ett u-land och förhållanden och byggnadsmaterial är inte riktigt desamma. Dieter gav ett så positivt intryck att jag kände mig rätt så förvissad om att det här var det rätta för oss.
Som av en slump hade han dessutom fått en förfrågan från en man från Hawaii om att dela tomt i två mindre (de tomter Dieter erbjöd var rätt så stora, och därför dyra). Detta passade oss precis, eftersom även vi önskade en lite mindre tomt. 


Jag återvände till Stockholm med utförliga specifikationer och ritningar med mig i bagaget. Det tog sedan inte lång tid för mig och min sambo att bestämma oss för att slå till. Vi meddelade detta till Dieter, betalade en handpenning och sedan var det hela igångsatt. 


Bygget påbörjades årsskiftet 2005-2006. Vartefter bygget fortskred, mailade Dieter över bilder till oss, vilket naturligtvis var mycket uppskattat. Han hade lovat oss att vårt hus skulle stå klart i december 2006, så vi litade på det och beställde flygbiljetter för att kunna fira vår första jul i eget thaihus. 


Tidsschemat höll och den 14 december 2006 anlände vi, fulla av förväntan. Jag kan nog påstå, att det var den mest spännande dagen jag upplevt, när taxin körde upp till huset och vi låste upp dörren för första gången.
Huset motsvarade mer än väl våra förväntningar och vi har kommit att bli alltmer fästa vid det för varje gång vi varit där. 
Planerna är nu att så snart plånboken tillåter, flytta ner för gott, och bara tillbringa några veckor i Sverige under sommaren. 


Kommentarer
Postat av: Lotta

Gud vad kul att du lagt inn byggbilder. Visst var det underbart och spännande att följa bygget hemifrån. Vi fick också bilder fortlöpande. Vi har ett ännu mindre hus än Annika och i vårt område är det 40 hus som delar pool så vi har inte så flådigt som ni men vi älskar det!

Givetvis äventyrar inte jag min möjlighet att vistas i Thailand. Byggena brukar fixa tillstånd när de behöver folk. Jag vill helst slippa jobba alls som den latmaja jag är, vi får se vad det landar om det landar i Thailand alls vill säga. Det kommer snälla arbetsgivaren i Sverige att bestämma över. Gissa om de har en skitsur anställd om de inte beviljar tjänstledigt. Jag är skorpion, då kanske du förstår att det är lika gott att bevilja....

2008-06-25 @ 08:32:31
URL: http://orjas.travelblogg.se
Postat av: Lotta

Tyvärr Christer blir vi bara där tre veckor som vanligt. Åker hem den 30:e igen. Men om allt går som vi vill så hyr vi ut lägenheten ett år och åker ner i janurari igen och stannar 11 måndader. Då har vi fått en god uppfattning om (tror jag) om vi trivs att bo i Thailand på helårsbasis eller om jag måste jobba ett tag till och sedan åka ner halvårsvis. Stannar vi länge kanske vi tar en tur till Phuket, då kanske vi kan ses om ni är där. Funderar på några dagar hos Malée http://www.maleegarden.com/Malee%20Garden/FD0275D0-18E8-11DC-8109-000D93787A30.html

Hon är gift med en thailändsk trummis, du kanske känner till detta men jag skickar länken uti fall att:

http://gingmalee.resaithailand.se/

Há det,

2008-06-26 @ 08:23:24
Postat av: Annika

Kul att läsa om det som du beskrivit för mig muntligen under hela byggtiden då även jag fick äran att ta del av den spännande uppbyggnadsfasen. Vi har ju även haft äran att få gästa er under några dagar i våras och vi förstår verkligen att ni trivs!



Annika & Rulle

2008-07-13 @ 13:32:06
URL: http://annikathailand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0