Scherloff Co Ltd

Enda sättet att att som västerlänning kunna köpa mark i thailand, är genom att bilda ett bolag. Bolaget kan sedan köpa marken. Ett annat  alternativ är att man leasar marken av direkt av markägaren, i detta fall hade alternativet varit att leasa tomten av den tysk/thailändska lilla byggfirman Siam Business. Nackdelen med det är att man är i händerna på någon annan. Företaget man hyr av kan gå omkull och nya ägare tillkomma, ägaren kan också höja leasingavgiften i takt med att markpriserna skuter i höjden (just på Phuket har de redan tidigare höga markpriserna stigit drastiskt de senaste tre åren).
Då sitter man i en rävsax bildligt talat, man har inte något annat alternativ än att betala, hur mycket leasingavgiften än höjs. Av denna anledning valde vi att bilda ett bolag som köpte tomten. Vi leasar sedan tomten av oss själva, d v s av vårt eget bolag, för en symbolisk summa.
 


Att administrera ett företag i thailand klarar man inte själv, utan vi har en bra jurist som sköter allt det administrativa. Bolaget driver ingen verksamhet, men varje år måste revision ske och rapporter lämnas in till de thailändska myndigheterna. Allt detta sköter vår jurist, Mrs Joy, åt oss. Det vi bidrar med är att jag, som är managing director i vårt företag, en gång om året undertecknar ett 50-tal dokument. Ja, vi får naturligtvis även arvodera den goda Mrs Joy förstås...Det är dock inte någon hög kostnad med våra mått mätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0