Nyårsutflykt

Idag har vi varit på en utflykt med vår vän Ngiem som vi är bekanta med sedan flera år tillbaka. Det började med att vi anlitade honom som taxichaufför, vilket är hans yrke, men vi kom att lära känna varandra vartefter under åren och nu är vi de bästa vänner och umgås ofta när vi är här nere och vi har alltid mycket trevligt och roligt tillsammans.
Genom honom har vi också lärt känna andra thailändare och han är till en ovärderlig hjälp när vi behöver uträtta saker där man inte klarar sig med att prata engelska. Vår thailändska är ännu inte sådan att vi kan prata obehindrat på t ex banken, elverket o dyl.

Vi var idag bl a på en stor marknad i Phuket Town. Marknad i Thailand betyder i mångt och mycket MAT, och mängder av mat dessutom. Thailändarna älskar att äta, de äter på något mest hela tiden. Vi fick bl a se något som många thailändare älskar, nämligen rostade insekter och larver av olika slag. De är rostade och när man beställer dem så hettas de snabbt upp igen i het olja och sedan strör man på salt, chili eller andra kryddor. Man får dem i en liten påse som man sedan kan gå omkring och snaska på. Ngiem tycker mycket om dem och så gör många med honom. De sägs vara krispiga rakt igenom. Någon gång kanske jag gör ett försök och smakar, men idag fick det vara. Får väl skylla på att jag just ätit en god lunch innan vi kom till marknaden.

Efter marknadsbesöket åkte vi upp till ett högt berg som ligger i Phuket Town, Khao Rang, eller Rang Hill på engelska. Där har man en vidunderlig utsikt över den södra delen av ön, man ser ända ner till Rawai på sydspetsen, där vårt hus också ligger.

För er som planerar att besöka Phuket kan jag varmt rekommendera en avstickare upp till Khao Rang. Det är inte många turister som känner till Khao Rang, så passa på och gör ett besök. Stället är så fridfullt, en härlig uteservering omgiven av jättestora träd och tropiska växter. Att de dessutom har urgoda iskaffedrinkar och god glass gör ju inte saken sämre. Prova Tonk Ka Ice Coffe Shake, den är helt suverän (namnet på restaurangen är Tonk Ka).

Trötta efter en hel dag på språng blev det mackmiddag på terassen. Det har varit en härlig första dag på det nya året. Hoppas ni också haft det!

Kommentarer
Postat av: bbritten

Blev glatt överraskad av alla dina fina bilder och inlägg här i dag käre kusin.

Det enda som inte faller mig i smaken av det du berättar skulle väl vara insekterna då....

Det ser helt fantastiskt ut..ett helt annat paradis !

Kan berätta att mammsen var glad och lycklig i går kväll efter sin stora dag. Hon blev mycket upvaktad med fina blommor vackra tal och presenter, och pigan britt hade jämt skägg hela dagen lång.
Mamma är så stolt och glad över cd hon fick av dig , berättade för alla och satte tom på en så högt så jag fick gå och skruva ner..." men varför gör du så" sa hon,,ja men mamma det ggår ju inte prata när du spelar så högt.....A Ingrid på mon blev väldigt impad.....ha det nu riktigt riktigt bra den tid ni har kvar där så får vi ses när ni kommer hem....hälsa
S och stor nyårskram

2008-01-01 @ 16:51:04
URL: http://pyrobritt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0