Bästa thairestaurangen!

Nere i vår by, som heter Baan (= by, hem, hus) Sai Yoan, ligger en fantastisk restaurang som heter Banana Corner. Där äter vi mest varje kväll. Vi har under alla de år som vi tillbringat våra semestrar i Thailand, inte ätit så god thaimat som just på denna restaurang. Dessutom är den urmysig, har trevlig personal och håller samma låga priser som de enklare thairestaurangerna. En varmrätt med ris går på ca 20 kronor och en flaska sodavatten med is kostar 3 kronor.

Vårt hus ligger ca 10 minuters promenad från själva byn, och på vägen ner passerar man en "elefantfarm", ett ställe med 11 elefanter. Där kan man rida på de ståtliga djuren, en upplevelse som jag kan rekommendera. Bilder från en sådan tripp finns under månaden december i bloggen.

Idag ska vi in till Patong, för att träffa den jurist som handhar vårt bolag. Det är via vårt bolag som vi har kunnat köpa tomtmarken som huset står på. I thailand kan en utlänning äga ett hus, men marken som huset står på kan man som privatperson inte köpa och äga. Därför har vi bildat ett bolag som heter Scherloff Co. Ltd. Vi leasar således marken av oss själva för en symbolisk summa. Bolaget är inte verksamt utan hålls vilande. Men det är ju en hel del pappersexercis med balansräkningar, bolagsskatter etc som ska klaras av. Därför har vi hjälp av en thailändsk jurist, för all dokumentation är skriven på thailändska. Dessutom är vi ju inte några egenföretagare i egentlig mening, så även om vi kunde skriva och tala thailändska flytande hade vi behövt professionell hjälp.

Vädret är idag, som de flesta dagar, soligt och varmt med en lätt bris. Det är 32 grader i skuggan just nu, kl 10.30 på morgonen.

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie

Kul att få titta in och läsa dina bloggar. Få veta lite om Thailand, mycket intresant tycker jag.
Ha en bra helg från ett ruggigt norrland.

2008-04-04 @ 05:44:58
Postat av: Anonym

Hej Ing-Marie!
kul att du uppskattar bloggen. Tråkigt med ruggigt väder, vi åker hem på söndag natt så jag är snart tillbaka i verkligheten...
:-(

2008-04-04 @ 06:58:42
URL: http://thailandscherloff.se
Postat av: Anne-Marie

Hej på er ! Hade glömt bort att man kunde skicka kommentarer. Avundas er som fortfarande är kvar. Längtar redan tillbaka. Ha det riktigt skönt.
Vi ses och hörs

2008-04-04 @ 11:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0