Framflyttad resa

Vi skulle egentligen har åkt "hem" till vårt Rawai den 31 augusti och stannat i tre veckor, men Staffan har blivit sjuk så vi har fått ställa in resan. En infekterad cysta som tydligen legat på lur sedan fosterstadiet har vaknat till liv. Den bekämpas nu med antibiotika i stora doser. Sedan ska den om ett par veckor tas bort. Därefter hoppas vi på ett snabbt och fullständigt tillfrisknande.

Då vi inte haft någon egentlig sommarsemester i år, förutom en vecka på Öland, så är vi i stort behov av att få några veckors avkoppling från jobb och vardag. Vi har därför bokat nya biljetter och siktar nu på att åka ner till vårt hus den 4 oktober, och stanna ända till den 28:e. 24 härliga dagar, det ska bli så skönt.

Det var in i det sista ovisst om vi skulle kunna åka ner den 31:a september så jag förberedde mig genom att packa vår ena resväska med "hårda" saker som ska med ner till vårt hus. Prylar till köket, lakan från Ikea, och en massa andra saker. Har även köpt två breda rullar med en bambutapet som vi ska ta med och sätta upp som fondvägg i vardagsrummet. Hittade tapeten på inredningsaffären Posh Living på Sveavägen här i Stockholm. Den är jättesnygg och ger ett exotiskt, mysigt intryck. Tror att den kommer att passa mycket bra när den kommer på plats.

Vi har även köpt två stycken utebelysningar, avsedda för att fästas på en vägg på t ex en altan. De ska vi sätta upp på den vita mur som omger huset, de ska placeras invid poolen så att det blir lite ljusare i hörnan där vi har våra poolmöbler. Det finns mycket snygga möbler att köpa på Phuket, men när det gäller armaturer så har vi mer att välja på här hemma, och dessutom sånt som ligger mer i vår smak.

Vårt hus är inrett med thailändska möbler (eller mest indonesiska teakmöbler) men en del mindre detaljer som belysning etc har vi tagit med oss hemifrån. Stilen ska dock vara åt det asiatiska hållet, så någon PH-lampa eller dylikt blir det inte tal om att hänga upp.

När vi kommer tillbaka den 29 oktober har vi bara 44 dagar att räkna ner, för den 12 december bär det av "hem" igen! Då ska vi på nytt fira julen i skön värme. Vi kommer då att stanna till den 13 januari, så det blir en hel månad som vi får njuta vårt otium:

OTIUM CUM DIGNITATE (latin: vila med värdighet) Lugnt hedersamt privatliv efter väl förrättat livsverk. Romarna (och så även Hr Scherloff...) uppfattade arbete som ett nödvändigt ont. Begreppet otium stod för all sorts frihet från plikter och uppbundenhet; ett idealtillstånd som möjliggjorde bildning, konstnärsskap och njutning - sysselsättningar utan materiell vinning som mål.

Kommentarer
Postat av: Turtlegirl

Hej!
Jag har saknat Dina inlägg så jättekul få läsa ett nytt! Trist att Ni inte kom iväg men kul att det blir av något senare i tid.
Krya på sig till sambon och ha så gott från mig!

2007-09-09 @ 17:28:21
Postat av: Britten

Ja jag håller med föregående talare...Har väntat och väntat och smygit in lite nu och då för att se om det var någon där ...men nu.. vad roligt och så glad jag blir..
Välkommen tillbaka!

2007-09-10 @ 19:31:08
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: cilla

Då var vi tre som tyckte så!! Som jag saknat dig!!Hoppas att allt är väl m Staffan. O va kul att ni kan ta er iväg till slut, det blir ju mysigt med en snabb vända till sverige innan ni får komma "hem" igen! Ta väl vara på dig o bär fram min krya på di hälsning till S Kram

2007-09-11 @ 19:09:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0