Fem dagar kvar...

Idag är det bara fem dagar kvar innan vi äntrar Thai Airways jumbojet Boeing 747 med destination Bangkok. Vi kommer att landa där halv sju på morgonen, thailändsk tid. Klockan är då halv två på morgonen här hemma. Det är egentligen 6 timmars tidsskillnad mellan Thailand och Sverige, men när vi har sommartid blir det
bara 5 timmars tidsskillnad.

Såsom vädret är idag så kan man inte annat än längta efter att få komma till ständig värme och sol. Ja solen är inte ständigt lysande på Phuket den här tiden på året. Det är fortfarande regnperiod, men oftast så kommer det någon skur på eftermiddagen, eller så regnar det på natten. Vi har semestrat där ett par gånger förut i oktober och haft soligt och fint väder mest hela tiden.

Jag ska berätta om när S och jag åkte hem efter julsemestern. Först åkte vi den obligatoriska sträckan Phuket - Bangkok på kvällen (1 timme och 20 min) och sedan var det ett par timmars väntan på Bangkoks stora nya flygplats Suvanabhumi (uttalas Suwanapoom).

När vi sedan skulle gå ombord på jumbojeten strax efter midnatt för att åka hem till Stockholm, skojade vi om att det skulle ha varit skönt att få sitta i första klass och få ha riktigt gott om utrymme. Gissa om vi blev förvånade när vi blev anvisade sittplatser i Business Class, en avdelning med bara 16 stora, härligt breda fåtöljer! Till varje fåtölj hörde en invividuell liten plasmaskärm där man kunde välja på olika filmer att titta på. Det fanns också en telefonlur i varje säte som man genom att dra sitt kontokort genom, kunde ringa till marken. Säkert var det dyrt, men det kändes ändå häftigt och lyxigt.

På denna lilla grupp passagerare var det två flygvärdinnor som passade upp. Vi hade ju tänkt att försöka somna så fort som möjligt, eftersom vi skulle arbeta när vi kom till Stockholm (vi landade där vid halvsju-tiden nästa morgon) men det blev inte sova av på ett par timmar. För nu var det god mat som gällde.

Jag och S beställer alltid "Sea Food menu" i förväg när vi åker med Thai (eftersom vi inte äter fyrfotingar). Och nu fick vi kallrökt lax med pepparrotsdressing och sallad till förrätt. Till det fanns det två sorters vitt att välja på. Sedan kom huvudrätten som bestod av en stor fin filé´av någon för mig okänd vit fisk. Den serverades med vitvinssås och duschesspotatis. Allt serverat på riktigt porslin med fina glas och bestick. Sedan huvudrätten var avklarad, kom flygvärdinnorna rullande med en vagn med olika dessertostar, färsk ananas, färsk melon och druvor samt kex. Till det fick man välja portvin eller ett par sorters rött. Mätta och belåtna satt vi sedan där och jäste och började fundera på att luta den breda sköna skinnfåtöljen bakåt och sova lite. Men det blev inte någon av med det, för då kom dessertvagnen! Det fanns olika desserer att välja på. Jag tog en bananpudding och S tog en cocospudding. För de som så önskade fanns även kaffe och avec.

Därefter öppnade vi de tjocka härliga filtarna som hörde till varje stol, lutade oss bakåt och dåsade bort, mycket nöjda med att ha fått smörja kråset och bli uppassade som kungar, utan att ha behövt betala något extra för det

Det är nämligen så att Thai nu och då flyttar upp ett antal passagerare från Economy Class till Business Class, detta när ekonomiklassen är överbokad. De resenärer som bokat Business Class flyttas då upp till First Class i stället (så de inte ska behöva beblanda sig med slöddret som egentligen hör hemma i ekonomiklassen...).

Kommentarer
Postat av: cilla

haha, va underbart snacka om högvinst! Men ni åker ju så mycket så ni skulle ju kunna ha ett bonus kort så när man kommit till ett visst antal så åker man flott varje gång utan att behöva beställa eller bet för det. Nåt ska man väl ha som stammis eller hur
kram

2007-09-29 @ 17:12:36
Postat av: Britten

Ja men fint ska det vara !
Det låter underbart.

2007-09-29 @ 18:03:54
Postat av: Anonym

C: Jo vi är s k Royal Orchid Members, ett medlemsskap där man får poäng när man åker med Thai eller någon av de andra bolagen i Star Alliance (där bl a SAS ingår). Det kan nog vara så att det är de som är medlemmar och har ett visst antal poäng som flyttas upp en klass på flyget.
B: Jag hoppas att ni har haft det underbart på ert Mallorca. Av bilderna att döma så har ni haft det!

2007-09-29 @ 19:27:15
URL: http://thailandscherloff.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0