Baguette, en bit brie och ett glas rött

I kväll var det meningen att jag skulle äta kalkonköttbullar och stuvade makaroner och S skulle äta inlagd sill, kokt ägg och potatis. Blev det det då? Nä...det blev en stor stenugnsbakad baguette från NK:s konditori, en bit ekologisk brieost och ett glas rött i stället. Man vet ju inte vilken måndagkväll som är ens sista, så man ska passa på att njuta av det goda i livet tycker jag. Och gott var det också kan ni tro. Under höst- och vintersäsongen stegras ostbegäret och vi äter ost, baguette och tar ett glas rödvin säkert varje vecka. När sedan sommaren kommer så känns det inte lika lockande med ost längre, då blir det desto mer räkor, rökt lax, rostat bröd och ett glas vitt i stället.

Det gäller väl att passa på att bunkra upp fett nu innan thailandsresan. För i Thailand så äter men smalt, sunt och gott. VI älskar thaimat och den blir man ju inte fet av direkt, det skulle i så fall vara av den goda iskalla Chang-ölen i så fall, men sådana mängder häller vi inte i oss. Förresten, så är det vanligt att thailändare har is i sin öl. Det har vi tagit efter och tar alltid is i vår öl. I det varma klimatet blir ölen annars snabbt byxljummen. Changöl är dessutom både starkt och smakrikt så det känns inte alls utspätt och "lankigt".

Nu är det exakt 10 dagar innan det bär iväg...Gissa om vi längtar!

Kommentarer
Postat av: Britten

hi hi " lankig" det var länge sen jag hörde det uttrycket...det sa väl din pappa om jag minns rätt ?
"klater" är också ett uttryck som det är länge sen man hörde ....

2007-09-28 @ 23:13:51
URL: http://pyrobritt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0