Shopping på Jungceylon i Patong

Idag behövde vi fylla på vårt förråd av bl a sodavatten och Cola Zero samt lite andra förnödenheter. Vi bestämde oss därför att denna gång åka in till den stora turistorten Patong i stället för Phuket Town, som omväxling.

I Patong har nu det enormt stora shoppingcentret Jungceylon öppnat, efter att ha blivit försenat i drygt två år p g a problem efter tsunamin. De arbetare som höll på att byggga centret vid tidpunkten för tsunamin, många burmeser, ville inte längre arbeta i Phuket då de p g a vidskeplighet var rädda för alla de avlidnas andar som osaliga irrade omkring på ön. Thailändare, och även burmeser, tror att andarna av de som har drunknat och inte återfunnits, är osaliga och försöker dra ner levande människor i djupet. Förutom personalbrist fördröjdes bygget också av stridigheter mellan de inblandade byggherrarna. Men nu är alltså Jungceylon klart och det är ett otroligt stort shoppingcenter där man kan finna i princip allt, lyxbiograf, enorma mataffärer, lyxiga restauranger, skönhetssalonger, konstaffärer, boklådor, ja allt kan man hitta här. Vi stannade i 5 (!) timmar med avbrott för lunch och kaffe.

Länk:

http://www.jungceylon.com/

Det blev mest mat som vi handlade men även lite fina saker till vårt hus. Vi fyllde också på vårt förråd med svenska böcker, på en second hand-affär. Där kan man köpa böcker på alla möjliga språk för ett par tior, smart och förståndig affärsidé. Man spar in både på skog och pengar.


När vi kom hem packade vi upp och satte därefter på lite skön loungemusik och badade därefter i poolen i närmare en timme. Mycket skönt efter en lång dag på språng.

Det blev ett mycket vackert ljus i skymningen så jag tog fram kameran och försökte föreviga detta vackra ljus. Bilderna återger dock inte verkligheten riktigt, men så blir det ju oftast.

I morgon är det söndag och vi planerar att tillbringa dagen antingen på vår närmaste strand, Nai Harn Beach, eller hemma vid poolen.

Kommentarer
Postat av: britten

jag hittar inget annat ord just nu är ...underbart !
..."det är vackrast när det skymmer"

2007-10-20 @ 16:34:56
URL: http://pyrobritt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0