Lite grönska invid poolen.

Idag har vi gjort ett besök vid en av de otaliga trädgårdsfirmor som finns på ön. Det är helt fantastiskt att bara gå omkring bland mängder av palmer, buskar, orchideer och andra blommor, det är som att befinna sig mitt i en tropisk djungel. Vi var denna gång på jakt efter ett par krukor att ställa invid poolen, eftersom vi tyckte att det såg lite kalt ut där vi har våra solsängar. Vi hittade ett par små buskformade palmer som vi sett här och var, utanför t ex hotell- och restaurangentréer. Enligt damen på trädgårdsfirman är denna palm lättskött och växer sakta, egenskaper som ju passar utmärkt när man ska ha palmen i en kruka. Jag har sökt på Google och funnit att palmen i fråga heter Rhapis subtilis på latin, eller på engelska: Thai Dwarf Lady Palm. Hursom helst, det blev jättetrevligt med lite grönska i poolhörnan tycker jag. Nämnas kan att palmerna, inkl. de asieninspirerade krukorna, kostade 150 kronor styck. I príset ingick hemkörning.

Hemkörning ingår i princip alltid i priset här på Phuket, vare sig du har köpt ett bord, en TV eller som i det här fallet ett par växter. Bor man t ex längst norrut på ön så blir det flera mil som de kör hem varorna, allt utan kostnad. Lite skillnad mot hemma i Stockholm, där vi senast blev erbjudna hemkörning av vårt matbord till ett pris om 800 kronor. Avståndet mellan den aktuella möbelaffären på Sveavägen och vårt hem torde väl vara omkring 1 km.

Nu börjar det skymma och magen börjar göra sig påmind, den säger att den ha något smakrikt och kryddstarkt och det tänker jag faktiskt låta den få!

Kommentarer
Postat av: cilla

Jag sitter o tittar på dina bilder o från min hörna låter det oh, men, hm...Ni har så fint!! O tänk att få gå omkring där o titta på alla fina växter, njut käre kusin o vet att jag avundas dig men önskar dig allt gott
kram

2007-10-11 @ 15:16:33
URL: http://ickepickepo.blogspot.com
Postat av: Britten

Kul att se ! jättefint ni har ! mycket god smak...
Har gått på stan idag med Björns dotter...det är kallt bbbbrrruuurrr kommer nog snö snart...
kram

2007-10-11 @ 16:01:57
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Annika

Vad fint det blev med palmerna!
Ha det så gott! Här har det spöregnat iskallt regn hela eftermiddagen och kvällen, brrrr!

2007-10-11 @ 20:33:24
Postat av: Anonym

Vad fint det blev i poolhörnan, man blir avundsjuk när man hör vad det kostar, här hemma så får man inte nästan en liten blomma för 150 kr, tänk att få lägga sig på rygg i solstolen med en god bok och beundra era fina blommor...

2007-10-13 @ 16:34:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0